NEKOLIKO SAVJETA

Napravite ga ljubomornim uz pomoć ovih jednostavnih trikova

Učinite da se pita gdje ste i šta radite kada se ne javljate

Ako niste bili naročito aktivni na društvenim mrežama, vijreme je da to promijenite. ILUSTRACIJA

A. F.

5.7.2021

U mnogim vezama dođe do tog specifičnog trenutka kada među partnerima ne postoje dobre vibracije. Možda imaju utisak da su se udaljili jedno od drugog, ili nisu sigurni da li da vezu podignu na viši nivo. Podložne ovakvim situacija su naročito duge veze, kao i one koje započnu u vrlo mladim godinama. 

Jedna strana može smatrati da je partner previše okrenut ka poslu, izlascima sa prijateljima ili nečem sasvim drugom, dok druga može osjećati da je partner guši svojim zahtjevima. U svim navedenim situacijama vaš najbolji prijatelj je mala doza bezazlene ljubomore. Da, dobro ste pročitali. 

Ako želite da vašu vezu vratite na pravi put i navedete partnera da vam se posveti, posegnite za mrvicom zdrave ljubomore. Ovo je svakako put kojim treba da koračate oprezno jer u pokušaju da ga napravite ljubomornim, ne želite i da ga povrjedite.

Promijenite svoj izgled

Odvažite se i promijenite suptilno svoj izgled. Počastite sebe novom frizurom, seksi garderobom i visokim potpeticama. Sredite se kao da pred sobom imate važan sastanak i ne govorite mu da zapravo idete sa najboljom prijateljicom na kafu. Pokušajte da izbjegnete njegova pitanja po pitanju toga gdje i sa kim se nalazite i nasmiješite se ostavljajući ga da se pita – da li ste se zbog njega tako sredili ili je u pitanju neko drugi?


Postanite aktivni na društvenim mrežama

Ako niste bili naročito aktivni na društvenim mrežama, vijreme je da to promijenite. Postavite slike vas i vaših (muških) prijatelja iz noćnog provoda, kom vaš voljeni nije prisustvovao. Isto možete da postignete i ako jednostavno odete sa drugaricom na kafu i napravite neke smjele fotografije. Ne pričajte mu mnogo o tome gdje ste bili i sa kim, i učinićete da se osjeti izostavljenim. Na ovaj način navešćete ga da vas obaspe pažnjom i pravi planove samo za vas dvoje.


Ne uzvraćajte mu svaki poziv

Zdrava veza je ona koja je uravnotežena. Ako osjećate da ste uvijek vi ta koja ostavlja sve što radi kako bi se posvetila svom voljenom, kao i da trčite kao bez glave kada zvoni telefon u nadi da vas on zove, vrijeme je da okrenete novi list. Ne uzvraćajte mu odmah propušten poziv. Učinite da se pita gdje ste i šta radite kada se ne javljate.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.