A NE BI TREBALE

Ove stvari žene kriju od svojih muževa

Jedna od prednosti braka je da partneri mogu da se oslone jedni na druge u bilo koje vrijeme

Prije će se povjeriti prijateljici nego mužu. Printscreen

E. Ag.

2.5.2023

Kada žena uđe u brak, obično daje obećanje svom suprugu da nikada neće da krije stvari od njega i da će dijeliti lijepe, ali i one ružne stvari iz svog života.

Međutim, ovo obećanje se teško održi u praksi. Udate žene često kriju ovih 5 tajni od svojih partnera.

Zdravstveni problemi

Kada žena primijeti madež nepravilnog oblika ili čvorić u dojci, vjerovatno da će to sakriti od svog supruga. Prva osoba kojoj će reći je njena majka ili sestra. Žene uglavnom šute zato što žele da negiraju problem, ali to ne znači da će on nestati. Ako podijelite ovaj problem sa svojim partnerom, vjerovatno ćete dobiti podršku i osjećat ćete se mnogo lakše nego ako odlučite da držite u tajnosti svoju sumnju i zabrinutost. Ustvari, jedna od prednosti braka je da partneri mogu da se oslone jedni na druge u bilo koje vrijeme i za sve probleme koji se pojavljuje u njihovom zajedničkom životu.

Problemi u braku

Život udatih žena je stalna borba, prepirke i nesuglasice oko roditeljstva i kućnih poslova, kao i o mnogim drugim stvarima. Žene često imaju problema sa svojim muževima, tiho pate i tako ne rješavaju problem. Često postavljaju sebi pitanje: Da li je vrijedno boriti se za brak? Čak i kada su 100 posto sigurne da se vrijedi boriti, one često ne razgovaraju otvoreno s partnerom o odnosu. Nije fer prema muškarcima, jer im žene ne daju priliku da se bore za isti brak u kojem se nalaze. Žene bi trebalo da naglas kažu svoje probleme, a onda zajedno odluče da li se za brak vrijedi boriti i dalje ili ne.

Seksualne fantazije

Žene o seksu rijetko razgovaraju, a kada žele da govore o intimnim temama, često to rade s bliskim prijateljicama. Često se žale da ih partner ne zadovoljava, ali istina je da im njihov prijatelj, osim sažaljenja, ne može ponuditi rešenje. Kada podijelite svoje fantazije sa suprugom ili mu kažete šta vas uzbuđuje, seksualni život se može drastično poboljšati.

Žene o seksu rijetko razgovaraju. Printscreen

Lični uspjeh

Žene su u stanju da mnogo rade i uspijevaju da ostvare najveće ciljeve, a kada dođu kući, one ne komuniciraju o poslu sa svojim partnerom. One strahuju da na ovaj način mogu povrijediti svog partnera, da on može da se osjeća manje važno od nje, pa žena često odluči da njen uspjeh na poslu prođe nezapaženo. Ali, budimo realni, ako muškarac nije zadovoljan uspješnom i jakom ženom, onda on zaista nije vrijedan da podijelite život sa njim.

Novac

Skrivanje novca od svog muža za neke žene je zlatno pravilo koje su naučile od svojih majki. To je za njih jedini način da imaju neke rezerve, u slučaju da brak ne uspije. Međutim, to što krijete pravo stanje na žiroračunu od supruga nije idealno rešenje, jer prvo, u braku ne bi trebalo da krijete novac, a drugo, ako razmišljate o novcu kao o sigurnosti, u slučaju da vas brak iznjeveri, onda brak vjerovatno neće uspjeti kada mislite o tome uopće.

Vezane vijesti
Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.