RIJEČ STRUKE

Zaštitite svoj brak: Budite pažljivi, s poštovanjem i ne zaboravite reći: "Volim te"

Važno je prepoznati da vaša emocionalna romansa može uništiti vašu prethodnu vezu ako se ne završi

Pobrinite se za svoj brak. Times of India

Z. K.

12.5.2023

Mnogi brakovi su spašeni nakon emocionalnih izdaja. Ali postoje određene smjernice koje bi varalica i drugi supružnik trebali slijediti nakon što se otkrije nevjera. Ako ste prevarili svoju ženu ili muža, trebali biste osjećati kajanje i imati želju da ispravite svoje ponašanje i život.

Težak posao

Vaš supružnik ne samo da mora biti siguran da ste prestali da varate već i da vam vjeruje dovoljno da se potpuno psihički izliječi. Bez obzira na to ko vara, oboje u vezi moraju raditi na tome kako bi brak spasili i zaštitili od razvoda.

Brak ili ozbiljna veza je težak posao, pa ako želite da potraje, morate se potruditi. Pobrinite se za svoj brak. Budite pažljivi, s poštovanjem i ne zaboravite reći: “Volim te.” Upoznajte potrebe svog supružnika ili pitajte o njima ako niste sigurni.

Posvetite svoj život tome da svog partnera učinite sretnim sve vrijeme. To možete učiniti tako što ćete voditi računa o sebi i biti otvoreni prema svojim potrebama. Iskrenost i otvorenost ohrabrit će vašeg supružnika da učini isto. Uvijek prvo kontaktirajte svog supružnika umjesto da dijelite svoje probleme s nekim izvan svog braka.

Fizička bliskost

Važno je prepoznati da vaša emocionalna romansa može uništiti vašu prethodnu vezu ako se ne završi, bez obzira na to smatrate li to varanjem ili ne. 


Slobodan Nogo. Avaz

Emocionalna prevara podrazumijeva stvaranje i održavanje bliskog emocionalnog odnosa s nekime ko nije partner ili supružnik. Riječ je o odnosu koji ne uključuje fizičku bliskost, a zbog toga ga mnogi ne smatraju problematičnim.

Nepoštovanje drugih

Emocionalna prevara znači nepoštovanje drugih te nedostatak moralnih i emocionalnih vještina i granica. Umjesto rješavanja dubljih problema u odnosu, njegovanja odanosti i bliskosti, osoba se paralelno upušta u drugi odnos iz kojeg crpi ono što joj nedostaje.

Riječ je o prelaženju ili izostanku emocionalnih granica s drugima, što otežava održavanje fokusa, truda i posvećenosti primarnoj vezi.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.