NIJE MOGLA VJEROVATI

Zamijenio vjenčanicu buduće supruge za onu koja se sviđa njegovoj mami: “Kaže da pretjerujem!”

Dodala je da je haljina bila pomalo jeziva i da nije bila njen stil

Mlada se razočarala u budućeg supruga. Instagram

M. Z.

26.9.2023

Neposredno prije nego što je rekla "da" muškarcu svojih snova, izbezumljena buduća mlada našla se u živoj noćnoj mori nakon što je njen zaručnik krišom zamijenio njenu vjenčanicu za "jezivu" haljinu koju je njegova majka htjela da ona nosi na svoj veliki dan, piše NY Post.

Žalila se na Redditu

- Jesam li ja loša osoba jer sam loše reagirala kad sam saznala da mi je zaručnik vratio vjenčanicu i zamijenio je onom koju je njegova mama odabrala za mene - upitala je 28-godišnja žena za poznatu Redditovu rubriku.

- Njegova mama je nametljiv tip, ali općenito je simpatična i mi se... donekle slažemo. Mrzim što moram priznati da je planiranje vjenčanja bilo apsolutna noćna mora. Njegova mama nije bila voljna pristati oko većine stvari, a moj je zaručnik rekao da, budući da je on njen sin jedinac, trebam poštovati i cijeniti ovu ''viziju'' koju ona ima o vjenčanju i onom kakvo bi ono trebalo biti - dodala je buduća mlada.

- Insistirala je da dođe u kupovinu vjenčanica. Povela sam ju sa sobom i svojom mamom i prijateljicama. Bila sam tako sretna što sam našla ono što sam tražila - ali ona je odabrala haljinu koja joj se toliko svidjela i rekla da je uvijek zamišljala nevjestu svog sina u njoj.

Prestrašena neželjenim uvidom svoje svekrve, buduća mlada je tvrdila da je pristojno odbacila nametanje.

Jeziva haljina

Dodala je da je haljina bila pomalo jeziva i da nije bila njen stil.

- Izvinila sam se i zahvalila joj na njenoj ''viziji'', ali sam joj rekla da sam već odlučila za haljinu koju sam zamislila nositi na svom vjenčanju!

Međutim, umjesto da poštuje želje mlade, mladoženjina majka koja se uplitala zapalila je dramu prije vjenčanja.

- Očigledno je poludjela zbog toga, a onda je sigurno rekla mom zaručniku jer je došao kući navečer gunđajući kako sam uzrujala njegovu mamu i ''odbila'' njenu pomoć u odabiru vjenčanice i isključila je iz procesa. Pitala sam ''koji proces", nastavila je, napomenuvši da je platila potpuno bijeli komplet.

- Da, to je samo vjenčanica...moja vjenčanica, pa stvarno nisam shvatala kako bi ona uopće trebala imati pravo odlučivati o tome! Rekao je da bih trebala razmisliti o haljini koju je njegova mama htjela da kupim, pogotovo znajući da ''obje haljine ionako nisu bile toliko različite'' kao što je rekla, ali rekla sam mu da su bile različite...zaista različite - rekla je. Odbijanje je izazvalo bijes njenog zaručnika, pa je uzeo stvari u svoje ruke.

Jedan dan kada je došla kući s posla, saznala je da je vratio njenu vjenčanicu i zamijenio je onom koju je htjela njegova mama. –

- Nazvala sam ga i bio je direktan o tome što je učinio i zašto je to učinio. Izgubila sam živce i počela vrištati na njega. Zamolio me da se smirim i stvarno dam ''šansu'' ovoj haljini. Odbila sam slušati, vrištala sam na njega ne dajući mu priliku da govori.

Sukob između zavađenog para eskalirao je, zbog čega je buduća mlada napustila zajednički prostor i ostala kod prijateljice. Ali njen dragi ostao je uporan u tome da njegova mama zna najbolje.

- Nastavio je zvati i zvati, a zatim slati poruke govoreći da sam pretjerala i da je ovo i njegovo vjenčanje, pa nije bilo cool kako sam vrištala na njega. Insistirao je da ovoj haljini dam priliku. Stalno je pričao kako njegova mama ima ''viziju'' i dobre namjere i samo želi ono najbolje za mene kao svoju buduću snahu.

I na veliku žalost mlade, njen vlastiti otac stao je na stranu mladoženjine majke.

- Moja mama je bijesna i htjela je ići vrištati na njega i njegovu mamu, ali moj tata je rekao da ovo nije vrijedno uništavanja mog odnosa s mojom svekrvom. Predložio mi je da se opametim i ''prepustim toku'', dodala je sukobljena žena.

Podrška u komentarima

- Jesam li pretjerala s reakcijom?

No, na društvenim mrežama brzo su uvjerili buduću mladu da ona nije kriva u ovoj situaciji. "Otkažite vjenčanje… Uzmite mu odijelo natrag i zamijenite ga za klaunsku odjeću”, napisao je ogorčeni čitalac Reddita.

“Možda bi njegova mama mogla nositi haljinu na vjenčanju i zamijeniti vas”, napisala je jednako ogorčena čitateljica. “On se ne želi oženiti tobom, on se želi oženiti svojom mamom”, dodala je druga.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.