SAUDIJSKA ARABIJA

Otvara se luksuzno skrovište u drevnoj dolini pustinje

Odmaralište će, također, imati spa centar, salon dobrodošlice i restoran koji radi tokom cijelog dana

Ima 76 luksuznih vila dostupnih u šest različitih varijanti - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Z. K.

1.6.2023

Najnovije luksuzno odmaralište u Saudijskoj Arabiji je upečatljiv eko-šik hotel dizajniran da spoji umjetnost i održivost. Ušuškan u kanjone u okrugu Nabataean Horizon u AlUli, Azulik AlUla Resort će povezati putnike s prirodnim okruženjem regiona i ljudskim naslijeđem.

Vjekovni pejzaž

Uzdižući se iz pustinje, odmaralište se nalazi u blizini Wadi AlFann, drevne doline koja se razvija da bi uključila umjetnička djela velikih razmjera naspram vjekovnog pejzaža.

Predviđeno za otvaranje 2027. godine, Azulik AlUla ima 76 luksuznih vila dostupnih u šest različitih varijanti, od kojih će sve biti postavljene na neometanoj pozadini stijena od terakote, visokih dina i lokaliteta drevnog naslijeđa.

Odmaralište će također imati spa centar, salon dobrodošlice i restoran koji radi tokom cijelog dana. Muzej Sfer Ik – prostor savremene umjetnosti inspiriran prirodom pružit će posjetiocima priliku da vide umjetnost svjetske klase pored prirodnih elemenata AlUle.

Gosti koji borave u odmaralištu imat će nekoliko mogućnosti da se povežu s jedinstvenim naslijeđem regiona, uključujući pristup obližnjim drevnim natpisima na stijenama. Kako bi se osiguralo da okolno zemljište bude zaštićeno, u Azulik AlUli neće biti dozvoljeni privatni automobili, a gosti će umjesto toga putovati potpuno električnim vozilima, ili na konjima ili kamilama.

Visoke litice

Zadivljujuće pješačke staze presijecaju okolne litice, omogućavajući onima koji više vole da lutaju pješice mnogo mogućnosti za istraživanje. Fluidni dizajn imanja inspiriran je prirodnim ekosistemima i visokim liticama od pješčara u ovom dijelu kraljevstva, a bit će izgrađen korištenjem lokalnih i prirodnih materijala. 

Odmaralište će također koristiti prirodni sistem postojećih plovnih puteva za navodnjavanje i zaštitu od poplava.

Dizajnirano u skladu s Poveljom održivosti AlUle, odmaralište će biti izgrađeno sa najmanjim mogućim utjecajem na životnu sredinu.

Nova radna mjesta

Pod upravom cijenjenog meksičkog luksuznog brenda AZULIK i pažljivo dizajniranim od strane Roth Architecture, AZULIK AlUla Resort nije posvećen samo tome da svojim gostima ponudi neuporedivo iskustvo, već također nastoji da stvori socioekonomske prednosti za zajednicu AlUla.

Po dostizanju svog punog operativnog kapaciteta, odmaralište će generirati više od 300 novih prilika za zapošljavanje, podstičući otvaranje lokalnih radnih mjesta i ekonomsko osnaživanje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.