POZNATI PROROK

Nostradamusova predviđanja za 2024. zastrašujuća su: Najavio je katastrofalne pojave

Svi se slažemo da je 2023. bila izazovna godina, a prema poznatom proroku, 2024. neće biti puno bolja

Nostradamus predvidio i glad. Wikipedia

M. Z.

29.11.2023

Svi se slažemo da je 2023. bila izazovna godina, a prema poznatom proroku, 2024. neće biti puno bolja.

Teška vremena

Nažalost, prema Nostradamusu, izgleda da teška vremena neće stati. Gotovo pola milenija nakon njegove smrti Nostradamus je i dalje poznat kao jedan od najpoznatijih astrologa i proroka u historiji. U svojoj knjizi "Les Propheties" iz 1555. godine Nostradamus iznosi svoje vizije budućnosti kroz zagonetne stihove, poznate kao katreni.

Nažalost, njegova predviđanja nisu bila optimistična. Mnogi smatraju da je Nostradamus precizno predvidio događaje poput napada 11. septembra, ubistva predsjednika Kenedija (Kennedy) i Hitlerovog uspona na vlast, piše LADBible.

U njegovim predviđanjima za 2023. čini se da je predvidio ekonomsku krizu, zapisavši: "Toliko će visoko porasti bušel pšenice / Da će čovjek jesti svoje bližnje." Srećom, očigledna referenca na kanibalizam ostala je uglavnom metaforička.

Šta možemo očekivati od nadolazeće godine ako se Nostradamusova predviđanja pokažu tačnima? U jednom stihu upozorava na sušu i poplave, dok drugi prognozira "vrlo veliku glad kroz val kuge". Mnogi to interpretiraju kao najavu cunamija... Izgleda da bismo se mogli suočiti s katastrofalnim događajima, uključujući i potencijalne sukobe s Kinom, prema drugim stihovima.

Borbe na moru

Neki tumače da "crveni protivnik" odnosi na komunističku Kinu, s naznakom borbi na moru. S obzirom na moć kineske mornarice, rezultati sukoba mogli bi biti katastrofalni.

Nostradamus je također spomenuo "kralja otoka" koji je nasilno svrgnut. Tumači sugeriraju da se ovo odnosi na trenutnog britanskog kralja, ali samo vrijeme će pokazati koliko su ove interpretacije tačne.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.