DOKUMENTARAC

Dokumentarac "Scream For Me Sarajevo " od sljedećeg mjeseca u kinima Velike Britanije

Avaz.ba

14.3.2018

Brus Dikinsonov (Bruce Dickinson) dokumentarni film "Scream For Me Sarajevo" koji je snimljen usred opsade grada 1994. godine, bit će prikazan u kinima širom Velike Britanije od sljedećeg mjeseca. 

Frontmen "Iron Maidena" i njegov bend "Skunkworks" nastupali su u Sarajevu usred agresije koja je trajalo tri i po godine i koja je odnijela živote više od 10.000 ljudi.

Radi se o "izvanrednim ljudima koji se suprotstavljaju strahotama rata i muzičarima koji su riskirali svoje živote da budu dio ovog dokumentarca".

U svojoj nedavnoj knjizi "What Does This Button Do?", Dikinson je rekao: "Nismo bili zaštićeni, nije bilo plana i meci su bili pravi, ali nema veze, išli smo dalje."

- Koncert je bio veliki, intenzivan i vjerovatno najveća predstava u svijetu u tom trenutku za publiku i za nas. To što svijet zapravo nije znao nije važno. Promijenio se način na koji sam posmatrao život, smrt i druga ljudska bića - zaključuje.

"Scream for Me Sarajevo" će se prikazivati u Velikoj Britaniji od 17. aprila. Pronađite listu gradova koji prikazuju film na službenoj internet-stranici. Redovno se dodaju novi datumi.

U nastavku pogledajte trailer:

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.