NAKON TRAGIČNIH DOGAĐAJA

Enis Bešlagić poslao jasnu poruku: Ujedinjeni samo u žalosti

Bešlagić je bio jedan u nizu poznatih ličnosti koje su se oglasile povodom tragedije iz susjedne Srbije

Enis Bešlagić. Instagram

N. A.

5.5.2023

Enis Bešlagić bosanskohercegovački glumac uputio je znakovitu poruku slijedom tragičnih događaja u susjednoj Srbiji i obilježavanju Dana sjećanja na ubijenu djecu Sarajeva.

Bešlagić je bio jedan u nizu poznatih ličnosti koje su se oglasile povodom tragedije iz susjedne Srbije te je tim povodom na Instagramu uputio jasnu poruku.

- 5. maj Dan sjećanja na nevinu ubijenu djecu Sarajeva i 5. maj je danas dan žalosti u cijeloj Bosni i Hercegovini zbog ubijene nevine djece u Beogradu - napisao je.

- Ujedinjeni samo u žalosti - zaključio je glumac.

Enis Bešlagić. Instagram

Dok je zbog masakra u Beogradu u Bosni i Hercegovini proglašen dan žalosti, istovremeno se današnji datum obilježava kao Dan sjećanja na ubijenu djecu Sarajeva kao spomen na sve ubijene mališane od 1992. do 1995. godine.

Nažalost, masakr iz Beograda nije bio posljednji tragičan događaj u susjednoj zemlji, a još jedan takav slučaj dogodio se sinoć nakon 23 sata u selu Dubona kod Mladenovca, kada je 21-godišnji napadač otvorio vatru u školskom dvorištu i tom prilikom ubio osam, a ranio 13 osoba.

Povodom tragedije u više gradova Bosne i Hercegovine građani su odali počast stradalima, zastave su na pola koplja, a do nedjelje će biti otvorena Knjiga žalosti u ambasadi i konzulatima Srbije u Bosni i Hercegovini.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.