PITA/ODGOVARA

Jesu li više ters Bosanke ili Srbijanke? Zavisi od situacije

E. S.

15.4.2018

Sa pjesmom “Ters Bosanka” Emir Bukovica i njegove “smrznute kamile”, zajedno sa Mirzom Šoljaninom, predstavljali su našu zemlju na takmičenju “Turkvizyon 2013”. Stoga nije čudno da je Bukovica u našoj rubrici “Pita-odgovara” odlučio da nekoliko pitanja postavi upravo Šoljaninu. 

Dok Bukovica trenutno radi na svom novom projektu “Bukowskee” te se s članovima benda priprema za mini turneju po bh. gradovima, Šoljanin je već odavno promijenio adresu stanovanja te se iz Sarajeva preselio u Beograd. No, to ih nije spriječilo da pronađu vrijeme jedan za drugog.

Sada, kad živiš u Beogradu, reci mi, jesu li više ters Bosanke ili Srbijanke?

- To već zavisi od situacije. Ako misliš, Emire, na situaciju kao što je ona u našoj pjesmi, onda su podjednako tersale.

Je li i u Srbiji rokenrol na izdisaju kao u BiH?

- Mislim da rokenrol nikad nije bio na izdisaju, kao nijedan muzički izražaj. Slažem se da trenutno nije u trendu, ali se trendovi mijenjaju tako da će njegovo vrijeme sigurno opet doći.

Kako smo obojica novopečene tate, ti prekrasnog sinčića, a ja kćerkice istog uzrasta, šta misliš da odmah dogovorimo sve detalje svadbe, miraza i ostalog?

- To uopće nije loš prijedlog, samo moramo malo porazgovarati o mirazu. Ti najbolje znaš u kakvu kuću Amman ulazi.

Napisao sam lijepu narodnu pjesmu, u stilu Tome Zdravkovića. Koga bi mi predložio da je otpjeva?

- Nemam mnogo vremena da razmislim kome bismo je trenutno ponudili, ali ako se otisnem u boeme, onda ću je ja snimiti, jer ne sumnjam u tvoje autorske kvalitete.

S obzirom na to da nam se posljednja zajednička pjesma zvala “Odlazim” i ti fakat ode, ako ti napišem pjesmu “Dolazim”, hoćeš li se vratiti u BiH?

- U tom slučaju, trebao bi naslov “Otišao - vratio se”, samo ja u ovom trenutku nisam siguran gdje sam tačno otišao, a gdje bih trebao da se vratim.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.