KRALJEVSKA PORODICA

Princ Čarls je prije Dajane zaprosio drugu ženu koja ga je odbila

Express.co.uk

Express.co.uk

15.11.2018

Princ Čarls (Charles) proslavio je 70. rođendan, a povodom toga je izašla njegova biografija. U knjizi su osvanuli brojni detalji iz privatnog života princa Čarlsa, a najzanimljiviji je svakako njegov ljubavni život. 

Mediji već gotovo 40 godina pišu o njegovom ljubavnom životu, a dvije najvažnije žene u njegovom životu bile su njegove supruge - princeza Dajana (Diana) i Kamila Parker Bovles (Camilla Bowles).


Ipak, princ Čarls bio je zaljubljen u jednu ženu prije Kamile i Dajane te ju je čak i zaprosio. Njeno ime bilo je Amanda Knathburl (Knatchbull), a bila je unuka lorda Montbatena (Mountbattena), rođaka kraljevske porodice.

Iako su Čarls i Amanda bili rođaci, Mountbaten je smatrao da je ona idealna prilika za budućeg britanskog kralja. Njih dvoje družili su se 1977. godine, a princ ju je odveo na putovanje kraljevskom jahtom na Karibe, gdje ju je i zaprosio. Ipak, Amanda ga je odbila. 

Princ je nakon toga počeo vezu s Kamilom, koju su smatrali neprikladnom za kraljevsku nevjestu. Princezom Dajanom oženio se 1981. godine. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.