REAKCIJE

Indira Kučuk - Sorguč negativno komentira Bregovića: Sarajevo ne da svakom izrodu da u njemu muzicira i svoj lažnjak prosipa

Indira Kučuk - Sorguč. Arhiv

Piše: E. I./ Avaz.ba

24.8.2019

Poznata intelektualka i autorica čuvene "Mahaluše" Indira Kučuk - Sorguč oglasila se povodom koncerta Gorana Bregovića koji se večeras održava u sarajevskoj Skenderiji.

Ona je na svom Instagram profilu objavila fotografiju Bijele tabije, lokacije na kojoj je koncert trebao biti održan, ali je zbog kiše premješten u Skenderiju, te Bregovića nazvala "izrodom". 

- Zagonetni grad Hodidjed / Stari grad Vratnik / na kojem je izgrađena Bijela tabija - danas nacionalni spomenik kulture u BiH - uvijek je natkrivala posebna duhovnost i natprirodna svjetlost koja je čuvala grad i njegovu dobru supstancu. Kako nekad tako i sada. Ne da Bijela tabija (nije džaba "bijela") svakom u njoj zasvirati i svoj lažnjak prosipati. Hvala Božijem proviđenju na tome - napisala je Kučuk - Sorguč iznad fotografije. 

Kučuk - Sorguč o Breginom koncertu. Instagram

Autorica čuvene "Mahaluše" potom je, kako se evidentno može zaključiti iz njene objave, Bregu nazvala izrodom. 

-  Sarajevo ne da svakom da ga gleda, a bogme ni svakom izrodu da u njemu muzicira i svoj lažnjak prosipa - zaključila je Kučuk - Sorguč. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.