MUZIKA

Žive i pjevaju o ljubavi

Objavili drugi singl, a vrijedno rade na albumu „Zaviri u mene“

Ema Burnazović i Irnes Divjan. Promo

Piše: Avaz.ba

25.11.2019

Devetnaestogodišnja Ema Burnazović i sedamnaestogodišnji Irnes Divjan čine talentirani duo koji je nedavno predstavio svoj drugi singl “O ljubavi”. Ova pjesma će biti dio albuma “Zaviri u mene”, koji bi trebao svjetlo dana ugledati početkom naredne  godine. 


Izvor života

- Tekst je dosta jednostavan. Šalje lijepu i snažnu poruku, a pisali smo ga sami kao i muziku i aranžman te smo produkciju sami odradili. “O ljubavi” nosi poruku kojom bismo se svi trebali voditi. Nema skrivenog značenja i pristupačna je svima, kao i svim generacijama. Ljubav je svuda oko nas i ona je izvor života. Treba uvijek buditi ljubav u drugima – kaže nam Burnazović. 

Irnes i Ema su u emotivnoj vezi te skoro sve što rade rade zajedno. Burnazović kaže da to ipak nije jedini izvor inspiracije.

- Inspiracija konkretno za tu pjesmu bila je svuda oko nas. Može biti u bilo čijoj pjesmi, djelu, riječi i rečenici koju izgovori. Mi to zajedno sastavljamo na osnovu nečega čega smo se sjetili – ističe Burnazović.

Dodaje da na kraju vide šta najbolje odgovara pjesmi, kako najbolje izgleda i zvuči.

- Tako pravimo kompromis. Uvijek imamo više ideja, pa sklapamo na kraju ono najbolje – kaže Ema.


Za svakoga


Ističe da svaki dan vrijedno rade na albumu na kojem će biti desetak pjesama pop-rok žanra.

- Bit će i balada do nekih bržih pjesama. Ponešto za svakoga, bit će zanimljivo sigurno. Danas je sve dostupno, i da se objavljuje i da se snima na lakši način nego što je to nekada bilo. Ali opet, upravo jer je svima dostupno, teže je izboriti se. Ima mnogo ljudi koji prate i učestvuju u svemu tome. A i trendovi su drugačiji u odnosu na muziku koju mi sviramo i na koju se ugledamo – zaključuje Ema.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.