ZANOSNA ITALIJANKA

Od vremenske prognoze do Serije A

Poznata po svom glamuroznom stajlingu

Dileta Leota. Agencije

Piše: M. S. S. / Avaz.ba

13.3.2020

Italijanka Dileta Leota (Diletta Leotta) važi za jednu od najljepših sportskih novinarki i voditeljica na svijetu.

Rođena je 16. avgusta 1991. u Kataniji Italiji, a pravo ime joj je Đulija Dileta Leota (Giulia). Ona se iz rodne Katanije izborila za svoje mjesto na svjetskoj sportskoj sceni kao novinarka, voditeljica i TV ličnost i to izgledom i upornošću.

Dileta Leota: U vezi sa italijanskim bokserom Danijelom Skardinom. Instagram

Dizanje prašine

Javnosti je najpoznatija po svom glamuroznom stajlingu tokom šou emisija, kao i skandala koji je podigao prašinu na društvenim mrežama. Naime riječ je o njenim nagim fotografijama koje su procurile na internetu, a Dileta je za to optužila hakere. Rekla je da je neko namjerno hakirao njen iCloud račun i objavio fotografije koje su bile dio njene privatne arhive. Također je navela da nisu sve fotografije i snimke autentične.

- Mobitel mi je konstantno zvonio – pozivi, poruke, Whatsapp. Prvo nisam plakala, našla sam snage, ali nakon tri dana sam pokleknula. Možda sam nekoliko tih fotografija poslala nekome, ali nisam ih vidjela godinama prije nego su procurile i mislila sam da sam ih obrisala. Ne bih ih ni opisala kao seksepilne - priznala je za „The Sun“.

Glamurozna Dileta je na početku svoje karijere radila kao voditeljica vremenske prognoze za lokalnu TV stanicu.

Krunisana je i kao „Mis elegancije“ na italijanskom izboru za Mis Italije prije 11 godina, a 2018. godine je ponovo učestvovala u ovom izboru, ali kao voditeljica. Dileta sada izvještava s utakmica Serije A italijanske nogometne lige za „DAZN“, a prije toga je izvještavala sa utakmica Serije B.

Leota i Ronaldo. Instagram

Novi izabranik

Bila je u vezi sa Mateom Mamijem (Matteo Mammi), direktorom za akviziciju i produkciju za „Sky Sport“, ali su nakon dvije godine veze prekinuli. Sada je sa novim izabranikom, italijanskim bokserom iz Lombardije Danijelom Skardinom (Daniele Scardina). Skardina je osvojio svih 17 borbi u srednjoj kategoriji, te je postao neporaženi borac u svojoj kategoriji. Na Instagramu Dileta objavljuje fotografije sa romantičnih večera, ali nikada ne pokazuje sa kime uživa. Par, uvijek diskretan i rezervisan, ne objavljuju zajedničke fotografije, a svoju privatnost čuvaju ljubomorno od javnosti.

Dileta ima i zavidnu fan bazu na svojim društvenim mrežama sa više od 6,1 miliona pratitelja na Instagramu. Često objavljuje fotografije koje su vezane za njena poslovna putovanja, način života i porodicu.

Na pitanje „S kim bi radije izašla, Kristijanom Ronaldom (Cristiano) ili Hoseom Murinjom (Jose Mourinho)“ dala je očekivan odgovor „S obojicom“ pa pojasnila:

- Sa Kristijanom može na pivo i malo kasniji izlazak nakon večere, ali na večeru radije s Murinjom jer... Kristijano jede samo salatu i kokošja prsa - rekla je Sicilijanka.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.