TV LICA IZ SUSJEDSTVA

Daniela Trbović: U ovom poslu nema života na staroj slavi

Svaka emisija je novi početak i test

Trbović: Imam sreće što nisam sklona debljanju. Arhiv

Piše: L. KARAHMET-PUJAGIĆ /Avaz.ba

14.3.2020

Daniela Trbović, poznato i omiljeno lice televizije HRT, od oktobra prošle godine uspješno „pliva“ u novom projektu, emisiji zabavnog karaktera “5.com s Danielom”, koja se emitira svakog petka oko 22 sata, gdje poznate ličnosti dovodi u nepoznate situacije. Od početka sezone do danas, stekla je veliki broj gledaoca, kako u svojoj zemlji, a tako i u našoj. 

Trbović: Hodam stazama koje su već odavno utabane. Arhiv

Volim Britance

- Drago mi je da nas gledaju i u BiH. Naime, Tonči Huljić me je nedavno nazvao i rekao da su ga u Sarajevu zaustavljali i komentirali njegovo i Vjekoslavino gostovanje u našoj emisiji. Ja i moj tim imamo razloga za zadovoljstvo i motiv da se ne uljuljkamo. U ovom poslu nema života na staroj slavi. Svaka emisija je novi početak i test – izjavila je Trbović u razgovoru za „Dnevni avaz“.

Pratite li TV stanice u Bosni i Hercegovini?

- Nažalost, ne pratim. Ni one u Hrvatskoj. Naime, nemam vremena i moje gledanje televizije svodi se na kasnovečernje gledanje serija s odgodom i iz različitih paketa. Volim Britance.

”5.com s Danielom” liči na format američkih „late night shows“ a vode ih pretežno muškarci.

- Činjenica je da „late night shows“ nemaju dugu tradiciju na na{im prostorima. Bilo ih je i vodili su ih muškarci, a evo jedan vodim i ja. To što sam žena nije presudno za ishod, ali činjenica je da se ne uklapam u stereotip, slatka, mila, zgođušna. Svako od voditelja cijelu priču boji svojom ličnošću pa tako i ja, slatka, mila, zgođušna.

Imate li uzor, što se tiče svjetskih voditelja?

- Ja hodam stazama koje su već odavno utabane. Amerikanci su rodonačelnici žanra, a ja opet volim Britance, Grahama Nortona. Duhovit, brz, nepretenciozan, spontan.

Jeste li zvali neku bh. zvijezdu, a da Vam se nije odazvala ili da je odgodila gostovanje?

- U gostima mi je bila draga i sjajna Amira Medunjanin i uspjela me je utrpati u svoj pretrpani raspored. Naravno da ćemo zvati i druge goste iz BiH. Uostalom, idemo i iduće sezone.

Trbović: O sebi ne razmišljam kao staroj i zreloj. Arhiv

Ne paničarim

Šta su godine za Vas? 

- O sebi ne razmišljam kao staroj i zreloj, a onda me strese činjenica da sam bliže šezdesetoj nego pedesetoj. Ne, da sam zrela, već prezrela. Ponekad se osjećam ko ocvala tinejdžerica.

Trend u svijetu, a i na našim prostorima je da su zrelije dame u vezi sa mlađim muškarcima? Kako gledate na tu razliku u godinama i da li ljubav zna za godine?

- Ljubav ne zna za godine, ali život i svakodnevica čine svoje. Teško preživljavaju i s godinama usklađeni parovi, a ja o skladnom emocionalnom suživotu zaista ne mogu dijeliti savjete.

Kako održavate vitku liniju, pazite li na ishranu?

- Baš sam sinoć oko 23 sata „krknula“ tjesteninu koja je ostala sinu. Imam sreće što nisam sklona debljanju, ali daleko sam od zategnutog, fotošopiranog i nametnutog ideala. I baš me je briga, dobro se osjećam u svojoj naboranoj koži.

Kako se najbolje opuštate?

- Ne, najbolje. Ali, moj pas me svakodnevno izvodi u šetnju. Sa sestrom odem do grada ili se jedna drugoj izjadamo telefonom. I neprestano planiram početi vježbati pa sam i zbog toga u stresu. Dakle, nije mi lako.

Mladi nam odlaze u cijelom regionu?

- Ma neka samo idu tamo gdje im je bolje. Natjerali smo ih. Šta im nudimo? Šta smo im ostavili? A puna su nam usta domoljubne patetike.

Bojite li se koronavirusa?

- Ne budim se s mišlju da ću se razboljeti, a umrijeti neću nikad. U Hrvatskoj je još sve pod kontrolom, a moje ruke su još suše. Povećala sam upotrebu krema za njegu. Ne paničarim, zasad.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.