NOVI LIVE AID

Lejdi Gaga priprema spektakl posvećen herojima današnjice

Srce mi je puno boli i topline

Lejdi Gaga: Spremite novčanike i uživajte u predstavi koju zaslužujete. Agencije

Avaz.ba

16.4.2020

Pjevačica Lejdi Gaga (Lady) odlučila je na jedinstven način odati priznanje zdravstvenim radnicima koji riskiraju zdravlje u borbi protiv koronavirusa, ali i podizati svijest o pandemiji. 

Gaga je organizirala koncert "One World" za 18. april, a u njemu će sudjelovati brojne zvijezde. Njenu ideju su podržali Svjetska zdravstvena organizacija i udruženje "Global Citizen", koje se bori protiv siromaštva.

Uz pjevačicu će na udaljenim lokacijama nastupiti Stivi Vonder (Stevie Wonder), Elton Džon (John), Pol Mekartni (Paul McCartney), Bili Ajliš (Billie Eilish), Alanis Moriset (Morissette), Džon Ledžend (John Legend), Bili Džo Armstrong (Billie Joe) iz grupe "Green Day", Andrea Bočeli (Bocelli), Edi Veder (Eddie Vedder) iz "Pearl Jama" i Kris Martin (Chris Martin) iz "Coldplaya".

Stivi Vonder. Agencije

Koncert će moći gledati cijeli svijet, a uživo će ga prenositi vodeće američke televizije CBS, ABC i NBC. Čast da ga vode dobit će popularni voditelji Stiven Kolber (Stephen Colbert), Džimi Kimel (Jimmy Kimmel) i Džimi Falon (Jimmy Fallon). Prijenos će biti i na društvenim mrežama Facebooku, Instagramu, Twitteru i YouTubeu.

Događaj je najveće virtuelno muzičko okupljanje otkako je pandemija zaustavila koncertne turneje i potaknula brojne zvijezde da iz svog doma organiziraju nastupe za fanove.

Megakoncert "One World" nalikuje prethodnim velikim događajima, poput "Live Aida", humanitarnog koncerta protiv gladi u Africi, koji se odvijao na dva stadiona, londonskom "Wembleyju" i JFK-u u Filadelfiji.

- Srce mi je puno boli i topline za doktore i sestre koji spavaju u automobilima kako bi bili sigurni da neće zaraziti svoje porodice. Mi vam se divimo - istaknula je Lejdi Gaga.

Džimi Falon. Agencije

Pozvala je naučnike, inžinjere i programere da izmisle rješenja za Covid-19 i zajednice koje su njime posebno pogođene. 

- Iskoristite svoj talent, tehnologiju i podatke da promijenite svijet prije nego što on promijeni nas. Ja imam glas, ali vi ste znanstvene i tehnološke rok-zvijezde - rekla je pjevačica.

Dodala je kako svrha koncerta nije da prikuplja novac. 

- Spremite novčanike i uživajte u predstavi koju zaslužujete - rekla je Gaga. 

Najveća razlika od prijašnjih koncerata u dobrotvorne svhe i za podizanje društvene svijesti je ta što niko od sudionika neće biti zajedno.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.