SUDBINE

Poznati pjevač se nakon smrti sina vraća na scenu

Životne kalvarije me nisu zaobišle, ali ja se i dalje ne predajem

Zdravko Škender. Arhiva

L. S. R. /Avaz.ba

15.5.2020

Pjevač Zdravko Škender vraća se na scenu s pjesmom "Mala Istrijanka" nakon najtežeg razdoblja u životu - tragičnog gubitka sina.

- Vjerujem da će ovakva životna i vesela pjesma ljudima dati optimizam i volju za život. Svima je dosta nevolja, zato smo namjerno odlučili objaviti nešto zabavno - kazao je Škender za "24 sata", koji je pjesmu snimio sa svojim dobrim prijateljem Sergiom Pavatom. 

Tokom cijele karijere rođeni Šibenčanin ostao je vjeran svome stilu, a njegove izvedbe su iskrene i nabijene emocijama, što publika prepoznaje.

- Alen Vitasović mi je pričao kako sam mu jednom spasio život na svom koncertu u Svetvinčentu. Stajao je u prvom redu, a dvorana je bila dupkom puna. Svi su se gurali i skoro ga zgnječili, a ja sam mu pružio ruku da se popne na pozornicu - kaže Škender.


Zdravko Škender. Arhiva

Dodaje kako jedva čeka ponovni susret s publikom.

- Posljednjih mjeseci dogodile su mi se najgore stvari u životu; od smrti moga sina, pa do koronavirusa i potresa... To su veliki stresovi, no ljubav prema pjesmi i vjera u Boga daju mi snagu da nastavim. Moja publika daje mi energiju, a moj svijet je muzika. Životne kalvarije me nisu zaobišle, ali ja se i dalje ne predajem. To sam ja! Uvijek beskompromisni borac u ono što vjerujem - zaključuje Škender.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.