PROJEKTI

Novak Đoković glumit će Nikolu Teslu?

Teniser veoma sliči na slavnog izumitelja

Novak Đoković. Agencije

Avaz.ba

12.6.2020

U Srbiji se uskoro počinju snimati film i serija o Nikoli Tesli, a glavna uloga ponuđena je njaboljem teniseru na svijetu Novaku Đokoviću.

Projekt "Tesla", kakao piše "Blic" vodi  glumac Miloš Biković koji je potpisao protokol o saradnji s ruskom Nacionalnom medijskom grupom. 

Kako je za Blic kazao izvor, Đoković je oduševljen idejom, ali su male šanse da pristane zbog jednog razloga - nedostatka vremena.

On je s oduševljenjem prihvatio informaciju da je u planu snimanje filma o Nikoli Tesli i voljan je podržati projekt, u svakom smislu. To je od velikog značaja za nas i Novak je vrlo pozitivno reagirao na Milošev poziv da glumi Teslu. Uz ogromni odjek koji bi to napravilo, zanimljivo je i to koliko Nole sliči Tesli. Međutim, kako sada stoje stvari, Novak vrlo teško može postići da se posveti takvom projektu -  kazao je izvor. 

Đoković je više puta javno govorio koliko se divi izumitelju iz Hrvatske.


Nikola Tesla. Arhiva

- Jedan od ljudi kojima se cijelog života divim, iako nisam živio u njegovoj eri. Ostavio je ogromno nasljedstvo svima nama. On se zove Nikola Tesla. Mnogi koji gledaju vjerojatno znaju ko je on. On je jedan od najvećih razloga zašto imamo ovaj live i sve što je bežično je njegov izum - kazao je jednom prilikom Novak u Instagram liveu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.