VIRTUELNA CEREMONIJA

Lejdi Gaga dominirala dodjelom MTV Video Music Awards, slavila Arijana Grande i bend BTS

Ovogodišnju ceremoniju vodila je glumica Keke Palmer, a glamura, nastupa, govora i tehnološkog pomaka nije izostalo

Lejdi Gaga: Osvojila pet nagrada. Agencije

L. K. P. / Avaz.ba

31.8.2020


Iako se pandemija koronavirusa opet zahuktala i cijela situacija prilično je neizvjesna, to sve skupa nije spriječilo MTV da održi 37. po redu dodjelu VMA nagrada, ali u jednom malo drugačijem konceptu. Iako je prvobitno dogovorena lokacija u Barclays Centru ipak izostavljena, nastupi su se zbog epidemioloških mjera održali na nekoliko tajnih njujorških punktova.

Uprkos svim mogućim organizacijskim komplikacijama, ovogodišnja ceremonija održala se tako virtualno s live prijenosom, vodila je glumica Keke Palmer, a glamura, nastupa, govora i tehnološkog pomaka zbilja nije izostalo.

Keke se obratila malobrojnoj publici, a nakon toga je emitovan video u znak sjećanja na glumca Čedvika (Chadwik) Bosemana koji je preminuo u petak u 43. godini nakon četverogodišnje borbe s rakom debelog crijeva.



Ovogodišnja ceremonija održala se tako virtualno s live prijenosom, vodila je glumica Keke Palmer. Agencije

-Boseman je bio pravi heroj ne samo na ekranu, već u svakoj stvari kojiu je napravio u životu - kazala je Palmer.

Lejdi (Lady) Gaga, Arijana (Ariana) Grande i bend BTS definitivno su trijumfirali, a svaki od navedenih izvođača ponio je kući četiri nagrade. Između ostalog, Gaga je kući odnijela i počasnu MTV Tricon nagradu, dok je The Weeknd osvojio VMA nagradu za video godine za hit pjesmu "Blinding Lights".

Tejlor Svift (Taylor Swift) je nagrađena za najbolju režiju u filmu "The Man". Osim njih, nagradu je odnio i Maluma, kolumbijski izvođač i tekstopisac, za pjesmu "Que Pena" koja je proglašena najbolji latinoameričkim prizvukom.

Za najbolju hip-hop pjesmu nagrada je dodijeljena Megan Thee Stallion za Savage Remix.

Izvođačem godine proglašena je Lejdi Gaga, dok je nagrada za novog najboljeg izvođača pripala mladoj Doži Ket (Doja Cat). U kategoriji Best POP nagrada je otišla bendu BTS. U kategoriji pak najbolje saradnje trijumfirale su Lejdi Gaga i Arijana Grande s pjesmom "Rain On Me", koju su na ovogodišnjoj virtualnoj VMA i otpjevale.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.