SARADNJE

Amir Hubijar za "Avaz": Pišem pjesmu za Željka Samardžića, on me podsjeća na Montena

Očekuje da će numera doživjeti veliki uspjeh

Amir Hubijar. Privatni arhiv

Piše: L. Medinić/Avaz.ba

1.10.2020

Amir Hubijar je autor koji je sarađivao s legendarnim Kemalom Montenom,koji je umro u januaru 2015.,  a o iskustvu i sjećanju na njega, govorio je za "Avaz".

- Napisao sam pjesmu koja se zove "Bez tebe", koja je za mene posebno djelo, i tražio sam ko će je otpjevati. I u jednom trenutku sam shvatio da je jedini izbor Kemal Monteno. Sa tom pjesmom smo svojevremeno dobili nagradu na Split Festivalu, a ono što me posebno raduje jeste to što je Kemo tu pjesmu svrstao u deset njegovih najboljih pjesama - prisjeća se Hubijar.



Amir Hubijar sa Kemalom Montenom. Privatna arhiva

Nakon uspješne saradnje sa Kemalom Montenom, Hubijar je nastavio sa pisanjem pjesama, te je poželio sarađivati sa Željkom Samardžićem, jer kako kaže, emocijom i glasom ga podsjeća na  Montena.

- Prije tri godine sam započeo raditi tri balade za Željka Samardžića, jer iskreno ne vidim nikoga drugog ko bi mogao otpjevati ove pjesme. Mnogo me asocira na Kemu, tom emocijom i viđenjem umjetnosti. Imao sam priliku sjediti sa njim i jednostavno saradnja je došla sama po sebi - govori Hubijar.

Uskoro ide u Beograd kako bi se ozvaničila saradnja sa Samardžićem. Hubijar očekuje da će pjesme doživjeti veliki uspjeh, jer ljubavne balade koje su protkane čistom emocijom u kombinaciji sa glasom Željka Samardžića će uistinu dotaći srca publike.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.