NASTAVAK SNIMANJA

"Južni vetar" seli se u Hrvatsku

Ovo filmsko ostvarenje postalo je veliki hit u cijelom regionu, punio je kinodvorane, a sada je došlo vrijeme za nastavak

Biković u nastavku filma "Južni vetar". Instagram

L. K. P. / tportal.hr

8.10.2020

U strogo kontrolisanim epidemiološkim uslovima poslije više od sedam sedmica ekipa filma"Južni vetar 2 - Ubrzanje"završila je snimanje u Srbiji, a ovih dana će kako piše tportal snimanje biti nastavljeno u Hrvatskoj. Ovo filmsko ostvarenje postalo je veliki hit u cijelom regionu, punio je kinodvorane, a sada je došlo vrijeme za nastavak. 

U režiji Miloša Avramovića s Milošem Bikovićem u glavnoj ulozi privedeno je kraju snimanje drugog nastavka hvaljenog filma u selu Ratari nadomak Obrenovca. Sada se ekipa od 50 članova seli u Hrvatsku, u gradić Kastvu.

-Nakon što je u Kastvu snimana i druga sezona Netflixove serije "Novine" saradnja s ekipom "Južnog vetra" nastavak je promocije našeg grada u filmskoj industriji. S obzirom na činjenicu da filmski turizam postaje sve popularniji na globalnom turističkom tržištu, rado smo se uključili u ovaj projekt uzimajući u obzir značenje filmskih lokacija u odabiru odmorišnih destinacija. Kastav je izrazito izletnička destinacija i ovakva promocija grada zasigurno će nam donijeti porast posjetitelja. Osim toga, filmska ekipa je smještena na području Kastva kod naših iznajmljivača, što će doprinijeti i posezonskim rezultatima - izjavio je gradonačelnik Kastva Matej Mostarac.


"Južni vetar" snimanje drugog dijela. N 1

Hit film "Južni vetar" u kinodvoranama je pogledalo milion i po ljudi, a istoimena serija doživjela je ogroman uspjeh. Spektakularne jurnjave automobilima, scene mafijaških obračuna i neočekivani obrati u priči krase drugi dio, a kako je ranije najavio reditelj Avramović, neke scene bit će neviđene u novom nastavku te je takvo nešto, kaže, bilo viđeno u partizanskim filmovima. Radnja filma kreće gdje je serija stala.


Ekipa "Južnog vetra" u Kastvu će snimati na relaciji od Trga Matka Laginje do Trga Lokvina s naglaskom na Gradska vrata, po kojima je Kastav i poznat. Glumačku ekipu osim Miloša Bikovića predvode Miodrag Radonjić, Jovana Stojiljković, Goran Navojec, Bogdan Diklić, Aleksandar Berček i Luka Gabrić. Premijera je planirana za početak 2021. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.