KORONA I MUZIKA

Dino Šaran za "Avaz": Ovo je veliki belaj i nikoga sada ne interesiraju pjesme

Štekovi će se uskoro početi prazniti

L. Medinić

Dino Šaran

Foto: Arhiva


Proglašenje pandemije koronavirusa mnogim muzičarima promijenilo je planove. Nastupi su prolongirani ili otkazani, a o trenutnoj situaciji za „Avaz“ je govorio Dino Šaran, frontmen grupe „Letu štuke“.

Dva metra 

- Mi trenutno nemamo nikakvih najavljenih koncerata ni nastupa, nema ni scene ni estrade. Vidim da neki muzičari sviraju sporadično, ali to su one svirke sa dva metra distance – kazao je Šaran.

Vrijeme koje je pred nama je nepredvidivo, ali mnogi ga pokušavaju produktivno iskoristiti.

- Sve je stalo. Svi sjede kod kuće, neki rade nove materijale, a neki čekaju bolja vremena. Ja trenutno radim na novim pjesmama, ali ćemo ih početi objavljivati tek na proljeće sljedeće godine – otkriva Šaran.

Kad počnu...

Koronavirus nije bezazlen, smatra muzičar, i cijeli svijet trenutno ulaže maksimalne napore da se pronađe rješenje. A kada će rješenje doći, niko ne zna.

- Ovo je veliki belaj, koga sada interesiraju nove pjesme. Kada se ljudi počnu „izvrtati“ od korone, niko više neće iščekivati muzičke nastupe, niti nove pjesme.  

Kada se krenu štekovi prazniti, a to će se desiti uskoro, nikome više neće biti do novih albuma – ističe Šaran.

  • Dino Šaran

    Dino Šaran

    Foto: Arhiva


Ekonomska kriza

- Treba biti strpljiv, prebroditi ovu situaciju. Mora i ovo proći. Čekamo tu vakcinu ili neko drugo rješenje, ali, nažalost, mislim da će poslije toga svijet zahvatiti velika ekonomska kriza. Ne razmišljam pozitivno, bit će kako bude. Mogu ja pozitivno razmišljati da ću živjeti 100 godina, ali ako umrem sa 60, džabe mi je pozitivno razmišljanje – šaljivo 

Više o temi Dino Šaran

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na