ALFA I OMEGA LETU ŠTUKA

Dino Šaran za "Avaz": Nakon vakcinacije u Beogradu svratili smo kod našeg Brege

Nema mjesta za paranoje, poručio je Šaran

Šaran: Zanima me faktor s kojim se može lakše putovati. Arhiv

Piše: N. Ajnadžić

15.6.2021

Momci iz sarajevskog benda „Letu štuke“ proteklog vikenda bili su među onima koji su išli na vakcinaciju protiv koronavirusa preko Drine.

Frontmen benda Dino Šaran na Instagramu je objavio fotografiju s legendarnim muzičarom i Sarajlijom Goranom Bregovićem Bregom, kojeg su posjetili u njegovoj vili na Senjaku.

Dobar domaćin

U opisu fotografije Šaran je napisao:

- Brega je nosač eskadrile muzičara i autora koji su odgojili generacije. Prvi u mnogo čemu. Voljeli ga ili ne, glupo ga je osporavati. Poznajem ga od malih nogu. Čovjek od svrhe i mjere. Dobar domaćin. Raja.

Pozvali smo Šarana, koji nam je ispričao sve o susretu s Bregom, ali i pandemiji koronavirusa, kao i potencijalnim nastupima.

- Susret s Bregom bio je prijateljski. Otišli smo, mi iz „Štuka“, na vakcinaciju u Beograd. Pa smo usput iskoristili priliku i našli se s Goranom, malo se družili - kazao je Šaran.

Na naše pitanje je li na pomolu saradnja ili je bilo opušteno druženje, Šaran odgovara:

- Ništa posebno nije. Dogovora sada nije bilo, možda bude nešto u budućnosti, nismo sada o tome pričali. Baš je bilo druženje. Brega je naš, raja.

Bregović i Šaran: Druženje u Beogradu. Instagram

Istakao je da sada kada su popustile mjere ograničenja zbog pandemije, imaju pozive za svirke.

- Neće toga puno biti ove godine, kako vidim. Kako nama, tako ni drugima, nažalost. Ali polako se budi život, budi se i scena. Sve je više imuniziranih ljudi. Pala je incidencija i nadam se da četvrti val neće biti tako žestok pa bi se moglo raditi. Život ide dalje, šta ćemo. Nemamo konkretne datume nastupa, ali imamo najave. Čim se imuniziramo, idemo. Dogovaramo nastupe u Srbiji i Hrvatskoj, imamo pozive i za BiH. Možda najviše u avgustu i septembru - rekao je Šaran.

Dodao je i kako nema nikakve nuspojave nakon imunizacije, a primio je vakcinu proizvođača „Pfizer-BioNTech“.

- Drugu dozu trebam dobiti početkom jula. „Pfizer“ je moj izbor. Ljekari kažu da su sve vakcine korisne. Zanima me samo onaj faktor s kojim se može lakše putovati, tako da je „Pfizer“ najpogodniji prema svim parametrima. Preporučio bih ljudima da se imuniziraju da se ovo što prije završi. Nema mjesta za paranoje. Ako nas neko špijunira, već to radi kroz „gadgete“, tehnologiju koju koristimo, ako nas truje, truje nas sve ono što kupujemo u supermarketima. Ovo je pošast kojoj treba doći kraj da bi se život nastavio - istakao je Šaran.

Zdravo za gotovo

Šaran će biti jedna od javnih ličnosti koje će pomoći i podržati prikupljanje novca za liječenje sarajevskog muzičara Gordana Dizdarevića Grka nakon što mu je dijagnosticirana teška bolest.

- Treba podržati kolegu Grka, nalazi se u zdravstvenoj situaciji koja nije baš bezazlena. Treba podržati i pomoći u svakom slučaju. Mi znamo šta je problem već 20 i kusur godina, pa se ljudi ovako liječe. Znamo šta je problem Bosne i Hercegovine i regiona. Korupcija, kriminal i ostalo. Tako da su i te metode liječenja postale nešto što se prihvatilo zdravo za gotovo. Kao i sve ostalo, nažalost - zaključio je Šaran.

Obrisao fotografije

- Glupo mi je, stalno neke selfije objavljujem, bolje neke životne fotografije. Ali tokom pandemije nije baš bilo nekog kretanja, nije se imalo šta slikati. A da slikam raju pod maskama u Sarajevu, ne ide. Toga nam je svima dosta - kazao je Šaran nakon što smo ga pitali zašto je obrisao sve svoje fotografije s Instagrama.

Život se nastavlja

- Nastavljamo sa svirkama. Svi to rade ili izbacuju neke nove materijale. Mi ćemo to kombinirati. Prvo ćemo nastaviti sa svirkama da se sastavimo bendovski. Nismo imali ni proba, nije se radilo, pa se moramo vratiti u formu. A uskoro idu neke nove pjesme i videa. Rad se nastavlja, život se nastavlja - poručio je Šaran.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.