MUZIČKE ZVIJEZDE

Indira Levak za "Avaz": Halid Bešlić i ja smo brat i sestra po muzici

Život me opet naučio da treba imati strpljenja, a kada su se naši glasovi spojili u studiju, nastala je čarolija, kazala je Levak

Bešlić i Levak: „Iskra“ će se pjevati na svim dernecima. Promo

Razgovarala: Nerma Ajnadžić

18.6.2021

Dogodio se nevjerovatan duet, ovim riječima veliki broj medija u regionu opisao je saradnju bh. velikana narodne muzike Halida Bešlića i zvijezde Indire Levak, nekadašnje pjevačice pop-dens grupe „Colonia“.

Savršen spoj

Kažu da je „Iskra“, kako se njihova pjesama zove, zaista zaiskrila od prvog dana objave krajem prošle sedmice. Svi su oduševljeni muzikom, tekstom i interpretacijom.

U intervjuu za „Dnevni avaz“ Indira Levak je iskreno govorila o ovoj saradnji, njenoj želji da radi s Bešlićem, kao i o Sarajevu, dernecima, ali i planovima za predstojeće ljeto.

Kako sada gledate na „Iskru“, kada je tako dobra prošla kod publike?

- Halid i ja dugo smo čekali pravu pjesmu za naš duet. Život me ponovo naučio da treba imati strpljenja i da će se sve dogoditi kad treba. Očito je ovo bio izvrstan trenutak da naša pjesma zaiskri u cijeloj regiji, jer su reakcije fantastične. Tekst, uz mene, potpisuje i Mario Mihaljević, a glazbu Branimir Mihaljević. Naravno da smo zadovoljni finalnim proizvodom, jer, inače, pjesma ne bi bila puštena u eter. Mislim da je „Iskra“ pjesma koja će se odsad pjevati na svim dernecima.

Levak: Sve je išlo spontano. Promo


U nekoliko navrata govorili ste o tome kako je došlo do saradnje između Vas i Halida Bešlića. Kako je bilo sarađivati s njim?

- Veoma jednostavno, što ne iznenađuje, jer smo Halid i ja brat i sestra po glazbi. Ako se itko razumije, kada je ovakva pjesma u pitanju, onda smo to mi. Halid je svoj dio otpjevao u Sarajevu, a ja u Zagrebu i kada su se naši glasovi spojili u studiju, nastala je čarolija.

Kažu da ste spojili nespojivo, narodnu muziku, po kojoj je Bešlić poznat, s dens-pop muzikom?

- Svi koji me poznaju odlično znaju koliko volim tamburicu i harmoniku. Završila sam glazbenu školu, gdje sam i naučila svirati harmoniku i klarinet. Glazbu dijelim na dobru i lošu, ne na žanrove, jer je danas najveća ljepota u širini koju nudi glazba te raznim spojevima. A upravo takav, savršen spoj je duet „Iskra“.

Uskoro koncert

Vi i Halid ste veliki prijatelji, nije ova saradnja došla „kao grom iz vedra neba“. I on za Vas ima samo riječi hvale. Kako izgledaju Vaši susreti?

- Pa možete zamisliti kakvo je to slavlje kada se naše duše spoje. Tu su uvijek pjesma, dobra hrana i piće. Upravo onako kako smo i pokazali u spotu. Ono je zapravo i bilo pravo slavlje, okupili smo drage ljude i družili se, sve je išlo spontano. Kod nas nema teških tema, samo sreća i zahvalnost!

Sarajevo Vas voli. Šta je Vaša poveznica s ovim gradom, u kojem niste stranac?

- Sarajevo je, naravno, u mom srcu, vaše gostoprimstvo me uvijek obori s nogu. Dragi ljudi, divna mjesta, sve po mom ukusu. Imam puno prijatelja, kojima se uvijek javim kada sam u Sarajevu pa provedemo divne trenutke. Vidimo se svi zajedno uskoro na nekom koncertu.

Detalj sa snimanja spota za „Iskru“. Promo

Nema slavlja bez dragih ljudi

Nakon snimanja spota napravili ste i pravi mali dernek da to proslavite. I Vi ste pjevali Halidove pjesme. Kako izgledaju Vaši derneci?

- Na dernecima se uvijek pjevaju Halidove pjesme, a sada ćemo pjevati i „Iskru“! Nema slavlja bez dragih ljudi, dobre pjesme i puno smijeha. Pjevali smo na snimanju, ali i dugo u noć. Svima nedostaju takvi dani. Baš smo uživali.

Ljeto izgleda obećavajuće

Najavljujete i nastupe. Vjerujemo da ste i Vi, kao i mnoge Vaše kolege jedva čekali da ponovo stanete na binu.

- Svima nam kronično nedostaju koncerti i druženja. Nekako, obećavajuće izgleda ljeto i nadam se da će sve ići po planu. Ima puno upita za koncerte, neki su već dogovoreni i to me veoma veseli. Idemo pjevati i plesati, zaslužili smo to! Pratite sve najave koncerata na mojim društvenim mrežama. Ljubim vas!

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.