OSVOJIO SVIJET DRSKOŠĆU

Priča o živućoj ikoni Zlatanu Ibrahimoviću: Film "Ja sam Zlatan" stiže 10. septembra

Režiju potpisuje Jens Sjogren, a film otkriva detalje iz života švedskog reprezentativca, koji je svojim osebujnim stilom i balkanskim šarmom pobrao simpatije širom planete

N. Aj.

Ibrahimović: Legendarni švedski fudbaler bosanskog porijekla

Foto: Arhiv


Film o švedskom fudbaleru bosanskog porijekla Zlatanu Ibrahimoviću premijerno će biti prikazan 10. septembra. Upravo je ovaj vrhunski sportista na svom Twitteru nedavno otkrio dugoočekivani datum.

Ostvarenje je adaptacija knjige "Ja sam Zlatan", bestseler knjige koju su zajedno s Ibrahimovićem napisali Džejkob Bekmen (Jakob Beckman) i David Lagerkrantc (Lagercrantz).

Režiju potpisuje Jens Sjogren, a film otkriva detalje iz života švedskog reprezentativca, koji je svojim osebujnim stilom i balkanskim šarmom pobrao simpatije širom planete.

„Priča o živućoj ikoni“ je promotivni slogan koji prati naslov nastao u produkciji Nordisk Filma i BRF-a.

Bit će prikazan put Ibrahimovića od siromašnog kvarta Malmea, u radničkoj disfunkcionalnoj porodici, odakle je dogurao do vrha svjetskog fudbala i elitnih evropskih klubova.

Ibru će igrati dva albanska glumca, u različitim životnim razdobljima. Dominik Bajraktari Anderson (Dominic Bajraktari Andersson) igra mladog Zlatana kada je imao 11, odnosno 13 godina, dok Granit Rušiti (Rushiti) utjelovljuje odraslog sportaša, koji je osvojio svijet kako vratolomijama na terenu tako i drskošću, ali s pokrićem. Zlatanovu majku Jurku Gavrić, porijeklom iz Hrvatske, igra Merima Dizdarević, dok se Čedomir Glisović našao u ulozi Zlatanovog oca.

Više o temi Zlatan Ibrahimović

SUSRET SJAJNIH GOLGETERA
Ibrahimović objavio fotografiju sa Mbapeom: Mogu zamisliti
NA VRH

Podijeli članak na