FILMSKA SMOTRA

Održano druženje organizatora SFF-a sa predstavnicima medija, festival se vratio u grad u najljepšem ruhu

Purivatra i Mandić. S. Šantić

Piše: S. Šantić

12.8.2021


U prostorijama Caffe Meeting pointa na Skenderiji, u 12 sati je organizirano druženje organizatora SFF-a sa predstavnicima medija.

Također, predstavljena je izložba fotografija sa prethodnih 25 godina festivala. Ona je planirala za prošlu godinu, ali usljed pandemije koronavirusa, prolongirana je za ovu godinu.




Medijima se obratio direktor SFF-a Mirsad Purivatra. S. Šantić

Medijima se obratio direktor SFF-a Mirsad Purivatra.

- Ovo 27. Izdanje je jedno od izdanja koje je najznačajnije, ali i najteže. Ovih skoro 18 mjeseci izolacije pokazali su koliko nam film i kino znače. Nedostajalo nam je Sarajevo kakvo je za vrijeme festivala. Želim da kažem da smo pripremili festival u skladu sa epidemiološkim mjerama. Možda ćemo se morati odreći koje stolice, kako bismo poštivali ograničenja i mjere, ali bitno je da je festival organiziran, rekao je Purivatra

Ističe kako je ove godine organizacija festivala na zadovoljavajućem nivou.

- Imamo više od 900 akreditovanih predstavnika filmske industrije a sve zahvaljujući našem naporu da ove godine sve bude na zavidnom nivou.  Napravili smo odličnu organizaciju sa turističkom organizacijom KS, dodao je.


Festival se otvara filmom Danisa Tanovića "Deset u pola"



Predstavljena je izložba fotografija sa prethodnih 25 godina festivala. S. Šantić

Obratio se i Kenan Magoda u ime Turističke organizacije KS.

-Nevjerovatan je osjećaj da se nakom dvije godine festival vrario u grad u svom najljepšem ruhu. Shvatili smo koliko je festival važan za naš grad, državu, ali i ekonomiju pa samim tim i za turizam. Svaki kadar filma je samim tim i promocija našeg grada, istakao je Magoda

Magoda kaže kako je zahvaljujući festivalu, ali prvenstveno povoljnijoj epidemiološkoj situaciji, kapaciteti hotela i smještaja u Sarajevu su popunjeni.

Srđan Mandić, načelnik Općine Centar, se zahvalio Purivatri na svemu što je on uradio sa projektom Sarajevo Film Festival.

- Ova godina me podsjeća na 95. Normalan život se vratio u Sarajevu, rekao je Mandić

Podsjetio je da će jedna od glavnih ulica u Sarajevu, Radićeva, biti zatvorena tokom održavanja festivala u periodu od 18 sati do 2 sata poslije ponoći.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.