BIOGRAFIJA

Ko je bila Marina Tucaković

Njen život su obilježili su brojni sretni, ali i bolni trenuci, a sve njih je proživljavala uz podršku i ljubav supruga Aleksandra Fute Radulovića

Tucaković: Napisala brojne hitove. 24sata.hr

L. K. P.

19.9.2021


Muzički tekstopisac Marina Tucaković preminula je nakon teške bolesti u 67. godini. Ona je napisala brojne hitove najvećim zvijezdama sa muzičke scene bivše Jugoslavije. Bila je članica žirija u muzičkim emisijama „Operacija trijumf“ i „Pinkove zvezde“.

Marina je rođena 4.11.1953. godine u Beogradu. Njen život su obilježili su brojni sretni, ali i bolni trenuci, a sve njih je proživljavala uz podršku i ljubav supruga Aleksandra Fute Radulovića.

Marina i Aleksandar imaju sina Milana, a njihov drugi sin Miloš je iznenada preminuo 2008. godine. Njegovo beživotno tijelo je u porodičnom domu Radulovićevih pronašla njegova tadašnja djevojka Saša. Marina se od toga nikada nije potpuno oporavila.

Početkom 2018. godine joj je dijagnosticiran maligni tumor dojke, nakon čega je ubrzo i operisana, a kolege su joj uputile brojne poruke podrške.


Tucaković sa suprugom. Agencija

Marina se pisanjem bavila od svoje devetnaeste godine. Prvi uspjeh je postigla s pjesmom „Dodirni mi kolena“, koju je napisala za pop grupu "Zana". Pjesma je objavljena 1982. godine i odmah je postala hit.


Godine 2003. zajedno s Vladom Graićem bila je umjetnički i muzički direktor festivala „Beovizija“. Za to takmičenje su 2010. godine napisali stihove za tri pjesme, „Ti kvariigro“, „Ovo je Balkan“ i „Predsedniče halo?“, koje su otpjevali Emina Jahović, Milan Stanković i Oliver Katić.


Godine 2008. godine je bila deo žirija u rialit šou „Operacija trijumf“, u kojem su nastupali takmičari iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije. Nakon smrti sina Miloša se povukla iz medija.


Marina je tokom svoje dugogodišnje karijere napisala nekoliko hiljada pjesama za poznate pjevače i tako im pomogla da izgrade sjajne karijere. Neki od najpoznatijih pjevača kojima je pisala pjesme su Zdravko Čolić, Toše Proeski, Indira Radić, Severina, Nina Badrić, Neda Ukraden, Aca Lukas, Ana Nikolić i brojni drugi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.