SVESTRANA SEKS-BOMBA

Nives Celzijus za "Avaz": Ljubavne scene su mi neugodne

Osim izgleda, krase me i drugi kvaliteti, izjavila je Celzijus

Celzijus: Nikad ne bi mijenjala svoj posao. Agencije

Razgovarala: Lejla Karahmet - Pujagić

17.10.2021

Glumica, pjevačica i spisateljica Nives Celzijus vratila se na male ekrane ulogom u seriji „Bogu iza nogu“, koja se emitira na Novoj TV. Glumi poštaricu Suzanu, a koliko sličnosti ima između nje i seksepilne poštarice, koje je vještina morala savladati, s kojim glumcem bi voljela snimati seksi scene, šta su za nju društvene mreže i kako održava zavidnu figuru otkrila je u veoma otvorenom razgovoru za „Avaz“.


Naivna i dražesna

- Čini mi se da se publici sviđa Suzana i, iako je serija tek krenula, gdje god se pojavim ljudi komentiraju "O, evo naše poštarice!" ili nabacuju poštarske fore. Rekla bih da nema previše sličnosti, osim možda u dobroćudnosti koja nas, nadam se, obje krasi. Suzana je blago rečeno intelektualno nevina, naivna, ali i dražesna u toj svojoj gluposti. Morala sam naučiti voziti bicikl i moped u 39. godini, što mi je bilo prilično stresno jer nisam fan dvokotača – priznala je svestrana seks-bomba.





Celzijus: Ponekad mi je zaista potrebno biti neko drugi, zaboraviti sve obaveze i probleme. Agencije

Šta je svestranoj Nives draže, gluma ili pjevanje?

- Volim sve što radim. I glumiti i pjevati i pisati. Gluma mi je možda malo izazovnija i inspirativnija, jer mi pruža mogućnost postati neko drugi. A ponekad mi je zaista potrebno biti neko drugi, zaboraviti sve obaveze i probleme, bar nakratko.

S kojim biste glumcem voljeli snimati ljubavne scene?

- Moram priznati da sam do sad snimila vrlo malo ljubavnih scena i zapravo jedini partner mi je bio Momčilo Otašević. On je zaista bio ugodan i brižan partner, što je vrlo bitno u tim intimnim situacijama koje stvaraju osjećaj neugode. Gledaoci, vjerovatno, imaju dojam kako je snimanje takvih scena nešto zabavno i uzbudljivo, pogotovo ako imaš zgodnog partnera, ali zapravo te su scene najneugodnije.

Celzijus: Moji ukućani me zovu Masterchef i kažu da nema restorana gdje mogu tako fino jesti kao kod kuće. Agencije

Šta mislite do kada ćete moći objavljivati seksepilne fotografije na društvenim mrežama, a i zarađivati novac kao influenserica?

- Ne znam i ne opterećujem se time. Moje namjere nisu biti seksepilna, već biti svoja što znači ako se osjećam seksepilno, ne libim se to iskazati iz straha da će meni neka za moj život nevažna figura to pogrešno protumačiti. Isto, ako se ne osjećam tako, nemam problem pokazati ni to drugo, manje privlačno, ali moje stvarno stanje. Mislim da sam više od dvadeset godina na sceni zato što me, osim izgleda, ipak krase i neke druge kvalitete i talenti, pa nema razloga da se ograničavam godinama.

Koliko ste vješti u kuhinji?

- Moji ukućani me zovu Masterchef i kažu da nema restorana gdje mogu tako fino jesti kao kod kuće. Ja sam malo skromnija pa ću reći da sam korektna. Iako i ja najviše volim svoju kuhinju. Svojevremeno sam se i sama takmičila u Masterchefu i dosta daleko dogurala, tako da sam puno kuharskih vještina stekla i u samom takmičenju.

Nives kao Suzana u seriji "Bogu iza nogu": Morala sam naučiti voziti bicikl i moped u 39. godini. Promo

Životna škola

Kako provodite slobodno vrijeme?

- Znam da će ljudima zvučati nevjerovatno, ali ja imam jako malo slobodnog vremena. Nekad se s najboljim prijateljima dogovaram mjesecima za kafu ili ručak. Uz sve svoje poslovne obaveze i djecu, ostaje mi jako malo prostora za sebe. To su, uglavnom, večernji termini pa ih uglavnom provodim uz knjige. Također, svaki slobodan trenutak nastojim iskoristiti za odlazak u prirodu.

Kako se nosite s komentarima na društvenim mrežama, pozitivnim, a i negativnim?  

- Oni su mi vječna inspiracija, životna škola, tako učim o ljudima, samokontroli, toleranciji. Kontempliram.  A i pronađem izvrsne ideje i sadržaj za moje kolumne. Divno je imati mogućnost pustiti svoj glas i pisanom riječju, divno je doprijeti do drugih ljudi, pronalaziti istomišljenike i generalno navoditi ljude na razmišljanje o temama koje zbog brzine života često zanemarujemo, iako su nužne za našu budućnost.

Da niste to što jeste, šta biste voljeli biti?

- Nikad ne bih mijenjala svoj posao, ovo je upravo ono što sam priželjkivala u djetinjstvu. I nikad ne bih odustala od svojih snova.

Pretjerani sam hedonista

Kako održavate zavidnu figuru, pazite li na ishranu?

- Ne pazim, pretjerani sam hedonista i gurman da bih sebi bilo šta uskraćivala. Nastojim što redovnije trenirati, a i zbog poslovnih obaveza često ne stižem jesti pa me i to spašava.



Za mene su godine kaleidoskop

Bliži Vam se 40. rođendan, šta su za Vas godine?  

- Za mene su godine kaleidoskop nekad prekrasnih, nekad manje lijepih doživljaja i trenutaka. Ali mojih, pa time i meni značajnih. Uživam u svojim godinama, u  svom osobnom rastu, putu kojim samosvjesno i veselo koračam, ljudima koje susrećem, iskustvima koje stvaram.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.