LJUBAV OKO SVIJETA

Davor i Anđela Rostuhar: Medeni mjesec trajao je godinu

Bh. prikazivanje počinje u Sarajevu 4. novembra

Davor i Anđela Rostuhar. Promo

Piše: L. S. R.

1.11.2021

Bh. prikazivanje najuspješnijeg ovogodišnjeg dokumentarca u Hrvatskoj „Ljubav oko svijeta“počinje u Sarajevu 4. novembra, nakon čega će ga imati priliku premijerno pogledati publika u Mostaru 5. novembra, dan kasnije u Zenici, a potom 7. novembra u Tuzli i 8. u Banjoj Luci. 

Neuobičajeni medeni mjesec u trajanju od godinu dana, koji je podrazumijevao put oko svijeta rezultirao je dokumentarnim filmom i knjigom „Ljubav oko svijeta“ bračnog i kreativnog para Davora i Anđele Rostuhar, u kojem su prikazali šta su saznali i naučili o ljubavi ali i o ljudima i životu.

Film je svjetsku premijeru imao na francusko-njemačkoj televiziji ARTE, a festivalsku na ZG-DOX, gdje je osvojio nagradu publike za najbolji film.


Plakat filma. Promo

Nakon što su se Anđela i Davor vjenčali, otišli su na neuobičajen medeni mjesec – godinu dana putovali su oko svijeta i istraživali ljubav kroz razne kulture. 

Put ih je vodio preko šest kontinenata i 30 zemalja, od Bušmana iz afričke pustinje do urbanih parova najvećih svjetskih metropola, od tradicionalnih poligamijskih harema do modernih poliamornih zajednica, od lovaca i sakupljača iz amazonske prašume do plemena s dalekih rajskih obala Pacifika, od ljudi koji nikad nisu našli ljubav, do onih koji su u ljubavi našli sve. Razgovarali su i s renomiranim svjetskim znanstvenicima te putujući kroz brojne izazove secirali i vlastiti odnos, sve ne bi li saznali što je zapravo ljubav i je li ona univerzalna.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.