ALEJA ZASLUŽNIH GRAĐANA

Sahrana Merime Njegomir u utorak 23. novembra

Nedavno je govorila o svom zdravstvenom stanju i isticala da su joj porodica i prijatelji bili najveća podrška

Njegomir: Preminula nakon borbe sa rakom. Agencije

L. K. P.

21.11.2021


Pjevačica Merima Njegomir, koja je preminula u 69. godini posle borbe sa opakom bolešću, bit će sahranjena na Novom groblju u Aleji zaslužnih građana 23. novembra, prema pisanju srbijanskih medija, a opelo će se održati u 14 sati i 30 minuta.

Njegomir je preminula nakon borbe sa rakom. Nedavno je govorila o svom zdravstvenom stanju i isticala da su joj porodica i prijatelji bili najveća podrška.

- Zdravstveno se osjećam loše, borim se protiv teške bolesti. Sa velikim timom stručnjaka i ljekara nadam se da ću se izboriti sa ovom teškom bolešću. Upotrebljavam svu svoju snagu i sve ono što sam prethodnih godina imala, tu moju energiju i da pokušavam da se izborim. Mnogi su se izborili, nadam se da ću i ja, mislim pozitivno - govorila je pjevačica za srbijanske medije.


Merima Njegomir. Agencije

Tada je dodala da su joj djeca najveći saveznici u borbi.


- Uz veliku pomoć i podršku moje djece, kao i prijatelja i kolega koji se javljaju i za koje vidim da me vole, nekako mi ovo lakše pada i nadam se da ću na najbolji način moći da se izborim sa ovim. Šta da kažem... Oboljela sam kao i milioni ljudi što obolijevaju u svijetu, pa eto, i mene je pogodilo, nažalost - rekla je samo prije nekoliko dana.


Merima je rođena 9. novembra 1953. godine.


Snimila je više od 25 albuma i otpjevala neke od bezvremenskih hitova kao što "Ivanova korita", "Ruzmarin", "Što je lepo kad se neko voli", "Ali pamtim još", "Opilo nas vino", "Kad zaškripi kapija", "Bol bolujem", "Zelene su oči tvoje", "Da nije ljubavi tvoje", i mnoge druge.


Iza sebe je ostavila četvero djece: kćerke Milicu, Jelenu, Ljubicu i sina Marka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.