DILEMA UDOVICE

Danijela Dvornik o samačkom životu na otoku: Ima jedan Čeh, nije u cvijetu mladosti

Kada malo promislim, i moja ulica je ulica udovica i to relativno mladih, napisal je.

Danijela Dvornik. Instagram

L. K. P.

1.2.2022


Danijela Dvornik, udovica legendarnog muzičara Dina Dvornika, u posljednoj objavi na Instagramu, osvrnula se na to kako je biti udovac ili udovica, odnosno na koji način čovjek proživi vrijeme nakon rastanka ili smrti partnera. O svemu tome Danijela je razmišljala dok je boravila na jednom otoku.

-Zanimljiva je to tema – saznati zašto žene bježe u osamu malog otočnog mjesta. Jesu li razlozi u jednostavnijem životu, bijegu od potencijalnih udvarača ili jer "tu je sve po mom". Kada malo promislim, i moja ulica je ulica udovica i to relativno mladih. Prosjek nam kvari jedan Čeh. Šta vi mislite o ovoj temi? Kako doživljavate vrijeme nakon razvoda ili nakon smrti supružnika? Ne volite biti sami? Ili želite svoju slobodu? Želite li ponovo voljeti? Biti voljena, napisala je Danijela, a onda je uslijedila reakcija pratioca.

Nažalost, Danijela je nedavno otkrila i tamnu stranu društvenih mreža. Između ostalog, istakla je da često u njen inbox stignu poruke krajnje neprimjerenog sadržaja.

“Pokaži stopala”, “omiljena seks poza”, “jesi li perverzna” i mnoga druga pitanja zatrpavaju njen profil, a Danijela im je odgovorila kratko i jasno – jadna vam majka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.