ŠTA GA ČEKA

Hoće li Vilu Smitu biti oduzet Oskar zbog incidenta na pozornici?

Vil Smit će možda biti zamoljen da vrati svoj zlatni kipić za najboljeg glumca, rekao je izvor za "The Post"

Trenutak napada Vila Smita na Kris Roka. Agencije

A. Z.

28.3.2022

Ovogodišnju 94. dodjelu Oskara obilježio je incident koji se dogodio na samoj pozornici najvažnije filmske večeri za koji se pobrinuo glumac Vil Smit (Will Smith).

Pobjednika za najbolji dugometražni dokumentarni film je proglasio Kris Rok (Chris Rock), koji je prilikom objave spomenuo suprugu Vila Smita, Džejdu Pinket (Jade Pinkett), usporedivši je s G.I. Jane jer ima obrijanu glavu. Smit mu je iz publike agresivno povikao: "Nemoj spominjati moju ženu" pa je odšetao do njega na pozornicu i opalio mu šamar. Rok je na pozornici ostao iznenađen i nastavio je sa svojim govorom.

Oskara za najboljeg glavnog glumca osvojio je upravo Vil Smit za ulogu u filmu "King Richard", a ovo mu je četvrta nominacija za prestižnu nagradu, ali prvi osvojeni zlatni kipić.

Vil Smit. Agencije

- Vil Smit će možda biti zamoljen da vrati svoj zlatni kipić za najboljeg glumca nakon njegova napada na Krisa Roka na pozornici -  rekli su za "The Post" izvori iz industrije.

Akademija filmske umjetnosti i znanosti ima stroge smjernice u svom kodeksu ponašanja.

U to vrijeme, izvršna direktorica AMPAS-a Dan Hedson (Dawn Hudson) napisala je članovima: "Članstvo u Akademiji je privilegija koja se nudi samo nekolicini odabranih unutar globalne zajednice filmaša. Osim postizanja izvrsnosti u području filmske umjetnosti i znanosti, članovi se također moraju ponašati etički, podržavajući Akademijine vrijednosti kao što su poštivanje ljudskog dostojanstva, uključenost te okruženje i podrška koji potiču kreativnost. U Akademiji nema mjesta za ljude koji zlorabe svoj status, moć ili utjecaj na način koji krši priznate standarde pristojnosti. Akademija se kategorički protivi bilo kakvom obliku zlostavljanja, uznemiravanja ili diskriminacije na temelju spola, seksualne orijentacije, rase, etničke pripadnosti, invaliditeta, dobi, vjere ili nacionalnosti. Upravni odbor vjeruje da su ovi standardi ključni za misiju Akademije i odražavaju naše vrijednosti  - izvijestio je "Variety".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.