BH. BEND I BREND

Nove svirke "Dubioze kolektiv" u Bosni i Hercegovini: Ako neko slučajno "fuli" nastup u Banjoj Luci, može doći na OK Fest

Nedavno su izdali i novi album "Agrikultura"

"Dubioza kolektiv". Instagram

L. K. P.

30.5.2022

"Dubioza kolektiv" uvijek orginalni pa tako i ovaj put na njima svojestven način pozivaju publiku da im se pridruži na nastupima u Banjoj Luci i na Tjentištu.

Svojom muzikom zavladali su regionom, a zatim su se probili i na sam vrh muzičke scene na prostoru Jugositočne Evrope, pa i šire, 17. juna na banjalučkoj tvrđavi Kastel, najavili su koncert za pamćenje. Imajući u vidu da su uvijek posebni po svojoj energiji, tekstovima, muzici i scenskom nastupu, sasvim je sigurno da će sredinom juna u Banjoj Luci biti odlična zabava koja se ne smije propustiti.

Nedavno su izdali i novi album "Agrikultura", koji su najavili singlovi „Kafana“ i „Bubrezi“, a sam album, kako kažu, nastao je kao svojevrsna psihoterapija u doba koronavirusa. Nedavno je izašao i odličan animirani spot za pjesu „Može li?“, koja je već pokupila simpatije publike.


"Dubioza kolektiv". Promo

Ulaznice za nastup na tvrđavi Kastel koštaju 15 KM a prodaju su putem online prodajnog servisa www.gigstix.ba , na prodajnim mjestima GIGSTIX prodajne mreže širom BiH, kao i na Trgu Krajine u Banjoj Luci.

U najavnom videu momci iz benda, poručuju ako neko slučajno „fuli“ nastup u Banjoj Luci, zajedno smo opet na Tjentištu, na osmom po redu Nektar OK Festu, kada će na main stage-u "Dubioza kolektiv" nastupiti drugog festivalskog dana, u subotu 16. jula.

Rame uz rame sa "Dubiozom" na Tjentištu će biti još mnogo sjajnih izvođača koji će tokom tri dana, nastupiti na tri festivalska stage-a. Tu su još i "Apocalyptica", "Goblini", "Urban & 4", Neno Belan & Fiumens, Edo Maajka, "Zoster", Kiril Djaikovski, Vojko V, "Let 3" i mnogi mnogi drugi.

Sigurno je da će i ovoga ljeta Tjentište i NP Sutjeska 15., 16. i 17. jula biti epicentar dobre zabave i odličnog provoda. Ko nije osigurao svoj OK paket, više informacija o ponudi može potražiti na zvaničnoj festivalskoj stranici www.okfest.net u kategoriji #booking. Omiljeni paket za sve ljubitelje kampovanja – OK kamp /boravak u festivalskom kampu + festivalska narukvica/ po cijeni od 40 KM dostupan je putem GIGSTIX prodajne mreže u BiH, Srbiji i Crnoj Gori.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.