NIJE SVE U LJEPOTI

Manekenka i misica Amina Hasanbegović za "Avaz": Uvijek ima ljubomore

Ranije sam radila u inozemstvu, tačnije u Istanbulu, međutim dolaskom pandemije posao je stao

Hasanbegović: Fali joj Istanbul. Avaz

Piše: Amina Zukić

2.7.2022

Manekenka iz Sarajeva i Miss Earth Bosne i Hercegovine Amina Hasanbegović jedno vrijeme je napravila pauzu, ali sada punom parom radi na karijeri.


Put ka uspjehu

Osim titule koju je osvojila 2020., nosi lentu i Miss Turizma. Zbog svog iskustva odlučila je svoje znanje prenijeti na mlađe djevojke. Dugo je željela otvoriti modnu agenciju, a uskoro kreće u ostvarivanje svoje želje.

Za “Avaz“ govorila je o karijeri, porodici i ljubavnom životu.

- Trenutno sam u fazi kada želim sva svoja iskustva i znanja da prenesem na druge mlade i djevojke koje imaju perspektivu da uspiju u ovom poslu. Ranije sam najavljivala da ću započeti s radom, odnosno imali smo u planu otvoriti modnu agenciju i konačno je došlo vrijeme kada ćemo to i realizirati. Sigurna sam da će to biti jedna od vodećih agencija na našem prostoru koja će mnogim ljepoticama otvoriti put ka uspjehu – rekla nam je Hasanbegović.

Biste li započeli karijeru u inozemstvu?

- Ja sam ranije radila u inozemstvu, tačnije u Istanbulu, međutim dolaskom pandemije posao je stao. Vrlo rado bih se vratila tome i svoju karijeru nastavila tamo gdje sam stala. Tada sam se najbolje osjećala zato što sam radila ono sto me ispunjava i čini sretnom.

Koliko Vama znače titule koje imate?

- Meni su titule priznanje i nagrada za sav trud koji sam uložila u sebe i ono što ja sada jesam. Naravno to će uvijek imati ogromnu vrijednost za mene, ali kada sam tek osvojila nagrade, nisam bila svjesna šta to ustvari znači.


Hasanbegović: Ja sam opuštena osoba. Avaz

Dati savjet

Kako komentirate Vaše nasljednice?

- Svaka djevojka je lijepa na svoj način. Ja sam svakoj od njih poželjela uspjeh i sreću u poslu i uvijek sam bila tu uz njih kao neko ko će iskreno dati savjet ili kritiku. Sigurna sam da su sve dale najbolje od sebe i da će svoje titule do kraja iznijeti na najbolji mogući način.

Ima li ljubomore u Vašem ljubavnom životu?

- U ljubavi uvijek ima ljubomore i smatram da je to normalno sve dok je u određenim granicama. Ja sam po prirodi neko ko je veoma opušten i nemam problem s ljubomorom, ali s partnerove strane to je malo drugačije.


Bitan mi je odnos prema ženama

Kakvi muškarci Vas mogu osvojiti?

- Ja sam osoba koja od partnera očekuje jednako onoliko koliko i ja dajem. Veoma mi je bitan odnos prema ženama, iskrenost, vjernost, poštovanje i povjerenje. Ne baziram se na fizički izgled i nikada mi to nije bilo bitno koliko osnovne ljudske vrijednosti.


Posvećena privatnom životu

Stižete li se posvetiti privatnom životu?

- Više sam posvećena privatnom životu nego poslovnom. Smatram da su prave vrijednosti života porodica i prave ljubavi. Upravo iz tog razloga sam to stavila kao prioritet u svom životu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.