ODUŠEVLJEN DOČEKOM

Mads Mikelsen na SFF-u: Fantastično je osvojiti "Počasno Srce Sarajeva"

Poručio je da je u Sarajevu probao ćevape što mu je sjajno jer, kako je rekao, takve hrane nema u Danskoj te da moraju otvoriti takav restoran

Piše: N. Ajnadžić

14.8.2022

Raspoloženi Mikelsen potpisivao autograme fanovima - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Raspoloženi Mikelsen potpisivao autograme fanovima - Avaz
+2

Danski glumac Mads Mikelsen (Mikkelsen) potpisivao je autograme na crvenom tepihom ispred Narodnog pozorišta Sarajevo, a publika je bila više nego oduševljena.

On će uskoro primiti nagradu Počasno Srce Sarajeva koju je osvojio prije 2 godine zbog svog izuzetnog doprinosa filmskoj umjetnosti, ali je nije preuzeo zbog pandemije koronavirusa.

- Bio sam jako iznenađen koliko je ljudi ovdje. Ova nagrada je fantastična, sjajna nagrada. Mnogo mi znači - rekao je Mikelsen dodavši da je u Sarajevu probao ćevape što mu je sjajno jer, kako je rekao, takve hrane nema u Danskoj te da moraju otvoriti takav restoran.


Njegov san

Naglasio je da je fantastično osvojiti Počasno Srce Sarajeva.

- Duga je lista mojih heroja koji su dobili ovu nagradu prije mene, dirnut sam - rekao je Mikelsen.

Njegov san nije bio da postane glumac, što je, kako je kazao, možda i ključ uspjeha.

Sretan je, kaže, što je radio sa fantastičnim ekipama i što je mogao utjeloviti različite likove.

- Možda je to kombinacija sreće i nesreće - rekao je ovaj danski glumac.

Prije glume bio je profesionalni plesač, ali izričito kaže kako mu ne nedostaje ples.

- Kada morate ustati ujutru i vježbati osam sati... Moj posljednji ples bio je u filmu "Another Round", plešem u tom filmu - kazao je Mikelsen.


Fantastičan osjećaj

Na naše pitanje je li gledao film Jasmile Žbanić "Quo Vadis, Aida!", koji je bio u konkurenciji za Oskara za najbolji strani film godine kada je upravo Mikelsenov "Another Round" pobijedio u toj kategoriji, glumac je odgovorio:

- Nisam ga gledao. Nisam gledao ni jedan film tada zbog pandemije Covida. Znam da smo bili u konkurenciji s vama. Žao mi je zbog toga. Sljedeći put, nadam se, bit će vaš Oskar.

Na kraju je rekao da je fantastično osvojiti Počasno Srce Sarajeva prije dvije godine, ali mu je bilo žao što nije mogao doći, ali da je sada napokon uspio.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.