ŠOKANTNA OTKRIĆA

Novi dokumentarac o Majklu Džeksonu: Imao je 19 lažnih ličnih karata

Pjevač nabavljao lijekove "kao da ide u šoping"

Majkl Džekson. Agencije

L. S. R.

1.9.2022

Novi dokumentarac o Majklu Džeksonu (Michael Jackson) „TMZ Investigates: Who Really Killed Michael Jackson“, koji će izaći na Foxu, otkriva da je kralj popa imao 19 lažnih ličnih karata koje je koristio kako bi lakše dolazio do lijekova.

„NY Post“ prenosi da je slavni holivudski dermatolog Arnold Klajn (Klein), koji je bio jedan od ljekara koji su pjevaču nabavljali opijate, još 2009. priznao da mu je nabavljao opijat „demerol“. Američki medij piše da je njihov odnos prerastao odnos ljekara i pacijenta te da su s vremenom postali prijatelji.


Majkl Džekson. Agencije

Heri Glasmen (Harry Glassman), Džeksonov plastični hirurg, izjavio je da je pjevač nabavljao lijekove "kao da ide u šoping".

Umro je u junu 2009. godine u 50. godini. Utvrđeno je da je preminuo zbog zastoja u radu srca, do kojeg je došlo zbog unosa prevelike količine „propofola“, anestetika koji mu je prepisao njegov ljekar Konrad Marej (Conrad Murray), koji je osuđen zbog ubistva iz nehata, a određena mu je kazna zatvora u trajanju od četiri godine. Na uvjetnu je pušten nakon nešto manje od dvije godine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.