U GRADU ZA VRIJEME NAPADA

Ilda Humić i Amer Kadić nakon istanbulskog horora za "Avaz": Previše čudovišta oduzima živote nevinim ljudima

Bili smo prestravljeni. Samo saznanje da smo sat vremena prije tragedije šetali i zadržavali se na toj ulici nas je šokiralo i uznemirilo, istakli su

Amer Kadić i Ilda Humić. INSTAGRAM

Piše: E.M / L.B.

13.11.2022

Bh. influenseri Ilda Humić, Amer Kadić i Davor Gerbus prethodnih dana boravili su u Istanbulu. Bilo je ovo dugoočekivano zajedničko putovanje, a samo nekoliko trenutaka prije polaska kući zatekle su ih stravične vijesti da se u gradu u kojem su samo nekoliko sati ranije uživali dogodio stravični napad.

-Bili smo prestravljeni. Samo saznanje da smo sat vremena prije tragedije šetali i zadržavali se na toj ulici u neposrednoj blizini epicentra nas je šokiralo i uznemirilo. Za ovu vijest smo saznali na aerodromu i istu nam je javila prijateljica novinarka TRT televizije Kinda Hedar koja nas je uspaničeno zvala da provjeri gdje i kako smo. Na svu sreću u trenutku nesreće smo bili na putu ka aerodromu i spremali se za povratak kući - istakli su.

Poslali su i riječi podrške žrtvama i njihovim porodicama.

-Šaljemo riječi suosjećanja porodicama nastradalih i stanovnicima Istanbula uz nadu da se ovakve i slične stvari nikada neće ponoviti. Univerzum je proizveo previše čudovista koja oduzimaju živote nedužnim ljudima - govore  Amer, Ilda i Davor.


Fotografija Amera Kadića koja je snimljena u Istanbulu nekoliko sati prije napada. INSTAGRAM @AMERKAD88

Poslali su i riječi podrške žrtvama i njihovim porodicama.

-Šaljemo riječi suosjećanja porodicama nastradalih i stanovnicima Istanbula uz nadu da se ovakve i slične stvari nikada neće ponoviti. Univerzum je proizveo previše čudovista koja oduzimaju živote nedužnim ljudima - govore Amer, Ilda i Davor.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.