RIJALITI ODSKOČNA DASKA

"Zadruga" ih katapultirala među najpopularnije u regionu: Od anonimusa do starleti, pjevačica, voditeljica...

Teodora Džehverović najbolje iskoristila šou u samopromociju, napravila veliku karijeru

Maja Marinković i Sanja Stanković. Instagram

Piše: N. Ajnadžić

28.11.2022

Rijaliti programi već više od 10 godina preuzeli su primat kod gledalaca. Bilo na malim ekranima ili putem platformi kao što je YouTube, gledaoci iz kompletnog regiona pomno prate dešavanja u šouima.

Promijeniti opis

U „Zadrugu“ koja se snima u Bijeloj kući na imanju Šimanovci, mnogi dolaze s ciljem da se promoviraju. Oni koji to uspiju, poput pjevača, ne ulaze u naredne sezone, već iskoriste popularnost koju su dobili kako bi unaprijedili svoje karijere.

Međutim, ima onih koji definitivno žive rijaliti, odnosno smatraju ga svojim poslom. Kako i ne bi kada njihovi honorari iznose desetine hiljada eura plus promocija koju dobiju nakon koje sklapaju ugovore s mnogim brendovima kako bi ih predstavljali najčešće na društvenim mrežama.

Dok muškarci bolje prolaze što se tiče komentara na internetu i, iako pokazuju mnogo loših strana javno - od preljuba, fizičkog nasilja, ogovaranja, žene prolaze mnogo gore te dobivaju razne ružne epitete.

Većinom ih nazivaju starletama, što njima, kako se barem čini, ne smeta.


Marinković: Privlači pažnju vezom sa Sarajlijom Bilalom Brajlovićem. Instagram

Maja Marinković u posljednjih nekoliko sezona postala je jedna od najpoznatijih učesnica za koju se špekulira da uzima ogromne svote novca kako bi bila dio šoua. Ona je prošla mnogo toga - od toga da je bila ljubavnica, seksa pred kamerama do činjenice da i ona koristi silu u obračunima s muškarcima, najčešće emotivnim partnerima... Ipak, gledaoci je vole ili barem diže gledanost rijalitija zbog čega je već godinama produkcija zove da se vrati u rijaliti.

Dio je i aktualne šeste sezone „Zadruge“, te je jedna od glavnih učesnica zbog svoje veze sa Sarajlijom Bilalom Brajlovićem.


Dragojević: Postala voditeljica na Hype TV-u. Facebook

Pri tome, od prvog pojavljivanja u „Zadrugi“ do danas, Marinković je promijenila fizički opis. Osim silikona u grudima, radila je mnoge estetske zahvate na licu.

Bosanka Dalila Dragojević, koja je inače iz Gornjeg Šepka, obilježila je prošlu sezonu kada je sa suprugom Dejanom ušla u rijaliti, a izašla je razvedena i s dečkom. Doduše, veza s Filipom Carom nije potrajala. Dalili je, uprkos svim emocionalnim rolerkosterima, fijasko u ljubavnom životu donio veliku popularnost. Nedavno je postala voditeljica na srbijanskoj Hype televiziji, dobila je svoju emisiju „Da li sa Dalilom“.

Korać: Izvadila rebra da bi imala tanji struk. Instagram

Ana Korać jedna je od onih koje su uvijek plijenile pažnju svojom seksepilnošću. Ova starleta dugo je pravila svoje priče po rijalitijima, iako nikada nije došla do pobjede. Međutim, silnim operacijama i zahvatima postala je jedna u moru onoga što se danas smatra „tipičnom starletom“ – napumpane usne, izražene jagodice, preveliki silikoni u grudima... No, ona je otišla i korak dalje te je izvadila i rebra kako bi imala tanji struk.


Grgurić: Pobijedila u trećoj sezoni. Instagram

Posljednjih mjeseci se povukla iz javnosti, te je izbrisala i profile na društvenim mrežama, a razlog tome je što je u drugom stanju, a vrlo brzo na svijet bi trebala donijeti prvo dijete.

Iva Grgurić odnijela je pobjedu u trećoj sezoni i osvojila 50.000 eura. Iako nije ulazila u naredne „Zadruge“, često je spominju sami takmičari.


Promjena karijere

Javna prevara prvi put pred kamerama bila je presedan rijalitija. Čini se da su tada prevaziđene sve granice, te da se iz godine u godinu takmičari trude da nadmaše tu priču, čiji su akteri bili Luna Đogani, kćerka muzičara Anabele i Gagija Đoganija, i Slobodan Sloba Radanović, inače pjevač, i njegova tadašnja supruga Kija Kockar, koja je bila stjuardesa.

Naime, da podsjetimo, Radanović je prevario Kiju s Lunom. Naravno, to nije potrajalo, ali je čitav region diglo na noge. Posebno kada je još i Kija, kao prevarena žena, ušla u rijaliti, a naposljetku odnijela i pobjedu. To joj je donijelo i sasvim novu karijeru – postala je pjevačica. I danas puni klubove.


Kockar: Danas je pjevačica. Instagram

Sanja Stanković još je jedna od učesnica „Zadruge“ i starleta koja je pomjerila granice. Naime, ona je pred milionskim auditorijem priznala da voli i žene, što do tada nije bilo zapamćeno na ovim prostorima. Njena turbulentna veza s Jovanom Tomić Matorom donijela joj je ogromnu popularnost te je danas jedna od voditeljica Pink televizije.

Stanković: Napravila nezapamćen korak. Instagram

Teodora Džehverović bila je dio jedne od prethodnih „Zadruga“. Ušla je s jasnim ciljem – da promovira svoj glas, ali i stas. I u tome je itekako uspjela. Iako se dio rijalitija vrtio oko njene veze s Anđelom Rankovićem, Džehverović nije dozvolila da se izbaci s kolosijeka. Po završetku sezone katapultirala se među najveće regionalne muzičke zvijezde. Postala je jedna od ikona stila, a njene pjesme su među najslušanijim.

Džehverović: Ikona stila. Instagram

Dobitna kombinacija

Aleksandra Nikolić jedna je od onih koje su „Zadrugu“ shvatile kao „životni poziv“. Već nekoliko sezona je dio rijalitija. Iako nije prekoračila određene granice pred kamerama, što se pokazalo kao dobitna kombinacija za mnoge koji su daleko dogurali, dobila je mnogo fanova. Nakon raspada braka Dejana i Dalile Dragojević, uspjela se „uvući“ u njegov zagrljaj i prije nego je ta sezona završila. A dečko je „pustio“ da bude i dio šeste „Zadruge“.

Nikolić: Ljubi Dejana Dragojevića. Instagram

Debeli honorar

Starletu Staniju Dobrojević gledaoci poznaju iz drugih rijalitija poput „Farme“. Kolika je njena popularnost svjedoči činjenica da u „Zadrugu“ uđe kao gost iznenađenja, provede nekoliko sedmica s ukućanima, a potom izađe. Istovremeno, svoje pojavljivanje pred kamerama debelo naplati. Smatra se starletom s najboljom zadnjicom na ovim prostorima.

Dobrojević: Starleta s najboljom zadnjicom. Instagram

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.