KRAJ JEDNOG POGLAVLJA

Koje su ljubavi pukle u 2022. godini: Neki od njih su godinama bili zajedno

Odlučili jedno drugom reći zbogom i nastaviti svako svojim putem

Koje su ljubavi pukle u 2022. godini. Instagram Print Screen

Piše: N. A.

28.12.2022

Godina 2022. značila je kraj ljubavi za neke poznate domaće parove, koje smo navikli gledati zajedno. Neki od njih su godinama bili zajedno, ali su odlučili jedno drugom reći zbogom i nastaviti svako svojim putem.

Razvode na estradnom dijelu javne scene je „načela“ Goga Sekulić, koja se rastala od supruga Uroša Domanovića nakon šest godina braka. Njih dvoje su ostali u prijateljskim odnosima, odluke o njihovom sinu Vasiliju Andreju će donositi zajedno. 

Goga Sekulić i Uroš Domanović. LUKA ŠARAC

Bajaga, jedan od najvećih kantautora na ovim prostorima, godinama unazad privatni život čuvao je daleko od očiju javnosti, ali nikada nije krio da je, između ostalog, za njegovu briljantnu karijeru zaslužna i supruga Emilija.

Imali su skladan brak, a baš iz tog razloga je javnost iznenađena viješću da se razvode.

Bajaga sa bivšom suprugom. ATA IMAGES

Početkom marta, rješenje o razvodu zvanično su potpisali voditeljica Jovana Jeremić i političar Vojislav Milošević, roditelji male Lee. Oni su se ispred Trećeg općinskog suda u Beogradu pojavili nasmijani i potvrdili da su ostali u prijateljskim odnosima bez obzira na krah ljubavi. Kao razlog razvoda posle četiri godine braka, naveli su različite ambicije.


Jovana Jeremić i Voja Miliošević. ATA IMAGES

Iako je omiljeni pjevači par Jovana Pajić i Aleksandar Cvetković, poznatiji kao Sale Tropiko, krajem prošle godine objavio da se razvodi, sudski proces i dalje traje.

- Ostati ćemo prijatelji i biti ćemo kao i do sada posvećeni u zajedničkom odgajanju djece. Razvod je u toku i zbog mirnog odrastanja naših djevojčica molim medije da nam pruže neophodnu privatnost - izjavila je Jovana, koja je na "ludi kamen" sa Saletom stala 2011. godine.

Posljednji u nizu bio je razvod voditelja Ognjena Amidžića i manekenke Danijele Dimitrovske. Oni su bili u braku 10 godina, a tokom ljubavi su dobili i sina Matiju.

Poznati voditelj i manekenka su prije deset godina napravili veliku svadbu koja je bila medijski propraćena, a tokom deset godina u braku nisu imali nijedan skandal. Prema pisanju srbijanskih medija odluku da se razvedu inicirala je Danijela, a razlog je to što joj je postalo monotono. Ipak, oni su u zvaničnom saopštenju naveli da su zajedno donijeli ovu odluku, kao i da ne postoji treća osoba koja bi mogla da bude uzrok njihovog rastanka.

Ognjen Amidžić i Danijela Dimitrovska. SONJA SPASIĆ

Ajša Kapetanović bila je među najmlađim takmičarima u Zvezdama Granda, gdje je svojim moćnim vokalom dirnula je mnoge, te je u velikom finalu zauzela treće mjesto. Odlučila je da stavi tačku na brak sa Adijem Dogićem, dvije godine nakon tajnog vjenčanja i samo godinu dana od rođenja sina. 

Ajša Kapetanović i Adi Dogić. Instagram

Rijaliti učesnica Dalila Dragojević javno je u prethodnoj sezoni “Zadruge“ prevarila svog supruga Dejana Dragojevića, a kako i sama kaže, do razvoda će doći tek onda kada ona donese odluku. Dejan, kao i njegova porodica, često imaju loše riječi o njegovoj bivšoj ženi Dalili, a ona ističe da je veliki pečat ostavila u toj porodici, ali i da treba da prestanu da se bave njenim životom.


Poznate ličnosti su stalno pod lupom javnosti, čak i u svojim najtežim životnim trenucima. Prati se svaki korak omiljenih javnih parova, a kada dođe do kraja ljubavi, to uvijek izazove veliku pažnju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.