PONOVO ODUŠEVILA

Zlatni globus: Rijana došla kao mračna gospodarica univerzuma

Rijana je ove godine prvi put bila nominovana za Zlatni globus. S pjesmom Lift Me Up bila je nominovana za najbolju originalnu pjesmu

Piše: N. Varupa

11.1.2023

Da je Rijana (Rihanna) kraljica stila opet je to potvrdila na 80. dodjeli Zlatnih globusa u Los Angelesu. Naime, pjevačicu su fotografi uspjeli snimiti tokom ceremonije jer se nije pojavljivala na crvenom tepihu. 

Nije se pojavila sama na ovoj ceremoniji već šta više došla je u pratnji svog partnera ASAP Rokija (Rocky), pojavili su se tek kasnije ali kao najbolje stilizovan par. 

Oboje su se odlučili za crno od glave do pete, a takva klasična formula na njima nije djelovala nimalo monotono i obično. Baš suprotno, kombinacije su djelovale jako svježe i moderno.

Rijana se pojavila u svom stilu, stigla je u baršunastoj haljini uz koju je iskombinirala dijamantsku ogrlicu i naušnice. Za ovu je priliku imala nesvakidašnju frizuru. Rijana je odabrala Schiaparelli look iza kojeg stoji Daniel Rozberi (Roseberry).

Nabrana crna haljina bez naramenica izgledala je efektno. Izabrala je vječnu crnu boju, a zbog takvog se odabira u kombinaciji istaknuo nakit - nosila je Cartier naušnice i ogrlicu od kombinacije 18-karatnog bijelog zlata i dijamanata.



ASAP Rocky se pojavio u klasičnom crnom smokingu. Kombinirao ga je s bijelom košuljom i crnom kravatom, a baš kao i Rijana, i on je odabrao dijamantni nakit, naušnice.

Inače, Rijana je ove godine prvi put bila nominovana za Zlatni globus. S pjesmom Lift Me Up bila je nominovana za najbolju originalnu pjesmu.

Pjesma Lift Me Up napravljena je za soundtrack nastavka filma Black Panther, a u manje od dvije sedmice nakon izlaska skupila je 33 miliona pregleda na YouTubeu i brzo se popela na vrh muzičkih top-ljestvica u svijetu.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.