KRALJEVSKA PORODICA

Da li će princ Hari i Megan biti na krunidbi: Neće morati kleknuti pred svojim ocem

Ipak je to njegov sin, a kralj stvarno želi dugoročno pomirenje, istakla je Nikol

Izvori bliski kralju kažu da će on pružiti maslinovu grančicu i da će pozvati Megan i Hari na krunisanje. AP

Piše: E. A.

12.1.2023

Kraljevska stručnjakinja Kejt Nikol (Katie Nicholl) razgovarala je s ET-jem u ponedjeljak i otvorila priču o nadolazećem krunisanju kralja Čarlsa III. (Charlesa III.) i kako bi to moglo biti katalizator za ozdravljenje, unatoč izvještajima i glasinama da Hari (Hary) i supruga Megan Markl (Meghan Markle) možda neće biti pozvani na historijski događaj.

- Nisam siguran da su izvješća o tome da je Hariju odbijen poziv na krunisanje tačna - rekala je Nikol. 

Dodaje i to da njen izvori bliski kralju kažu da će on pružiti maslinovu grančicu i da će pozvati Megan i Hari na krunisanje.

- Planovi za krunisanje se revidiraju i ažuriraju, a jedna od kraljevih želja je da se kraljevske vojvode ne tjeraju da kleče kao što su bili na prijašnjoj ceremoniji - rekla je Nikol. 

To znači da Hari neće morati kleknuti pred svojim ocem. Ali ovo je pod pretpostavkom da će Hari biti na krunisanju.


Megan i Hari. AP PHOTO/PETER DEJONG

Što se tiče Harijevog prisustva na događaju, Nikol je objasnila: 

- Koliko sam shvatila, Bakingamska palača u ovoj fazi još nije potvrdila popis gostiju. Još uvijek rade na tome. Još uvijek se smatra da je još rano.

U konačnici, kralj Čarls će vjerojatno i dalje gajiti nadu da se stvari mogu popraviti, kako zbog porodici, tako i zbog očuvanja obraza u javnosti.

- Ipak je to njegov sin, a kralj stvarno želi dugoročno pomirenje. Ali bilo je zanimljivo čuti HarIja kako kaže da je lopta na dvorištu kraljevske porodice - kaže Nikol, referirajući se na Harijeve primjedbe o njegovoj porodici.

Dodaje da ako dođe do krunisanja, da će lopta biti na terenu Saseksa.

- Zato mislim da će dobiti poziv od kralja, mislim da želi biti velikodušan, mislim da želi uzeti list iz kraljičine knjige. Mislim da on u konačnici želi zaliječiti rascjep i želi svog sina na krunisanju pa mislim da će biti pozvani. Onda će Hari i Megan odlučiti hoće li doći - navela je Nikol.

Što se tiče ponovnog susreta između Harija i njegovog brata, princa Vilijama (Williama), Nikol je rekla da smatra da je "bilo kakvo pomirenje između Vilijama i Harija sigurno daleko".

Uz objavljivanje Harijevih novih memoara, Spare, koji su dobili veliki publicitet, u utorak, čini se da se bratska svađa neće uskoro prekinuti, piše MSN.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.