SNAGA ZLOGLASNOG ŠAMARA

Džimi Kimel poručio na Oskaru: Nemamo vremena za nestašluke

Na prošlogodišnjoj dodjeli glumac Vil Smit uletio je na bini udario komičara Krisa Roka

Džimi Kimel. Instagram

N. A.

13.3.2023

Prošla je godina, ali snaga zloglasnog šamara i dalje ne blijedi.

Na prošlogodišnjoj dodjeli Oskara glumac Vil Smit (Will Smith) uletio je na bini udario komičara Krisa Roka (Chrisa Rocka) koji se neukusno našalio na račun Smitove supruge, glumice Džejde Pinket Smit (Jade Pinkett Smith). O tome se, naravno, pričalo u gradu i svijetu u danima nakon te ceremonije, ali i u nedjelju na ovogodišnjoj dodjeli Oskara.

- Ako se bilo tko od vas naljuti na šalu i odluči se zaigrati, neće biti lako - obećao je voditelj Džimi Kimel (Jimmy Kimmel), referirajući se na klasičnu rečenicu iz jedne od Smitovih pjesama.

Kimel se našalio da će hipotetski počinitelj morati proći kraj gomile superheroja, uključujući Mandalorijanca (Pedro Pascal), Spider-Mana (Andrew Garfield) i "Fabel...čovjeka" (Steven Spielberg).

- Večeras neće biti gluposti. Nemamo vremena za nestašluke.

Smit je prošle godine ipak odnio kući nagradu za najboljeg glumca za glavnu ulogu u "Kralju Richardu", ali mu je zbog šamara zabranjeno prisustvovati dodjeli Oskara deset godina.

Vil Smit i Kris Rok. Instagram

- Ako bilo ko u ovom kinu počini čin nasilja u bilo kojem trenutku tokom predstave, dobit ćete Oskara za najboljeg glumca i dopušteno vam je da održite govor od 19 minuta - našalio se Kimel.

- Pet irskih glumaca nominirano je večeras, što znači da su izgledi za još jednu tučnjavu na pozornici upravo porasli - rekao je komičar.

Nekoliko minuta kasnije uozbiljio se i dodao:

- Želimo da se zabavite, želimo da se osjećate sigurno, i što je najvažnije, želimo da se ja osjećam sigurno.

A onda je usred događaja rekao:

- U ovoj tački programa čini se da i pomalo nedostaje šamar, zar ne?

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.