ISPOVIJEST

Uspješna influenserica Ilda Humić otvoreno: Nekad mislim da sam postupila vrlo naivno

Na Instagramu je prati više od 280.000 ljudi

Ilda Humić. Instagram

Irma Halebić

20.9.2023

U moru influensera koji svoj život predstavljaju idealnim na društvenim mrežama, izdvaja se Ilda Humić iz Kalesije, koja na realističan način prikazuje svoju svakodnevicu, što je rezultiralo velikim brojem pratilaca. Na Instagramu više od 280.000 ljudi želi znati šta radi Ilda.

Sve je krenulo od hobija, koji je s bloga nakon nekoliko godina prešao na Instagram, YouTube, TikTok.

Nije lako

Ilda je u veoma otvorenom razgovoru otkrila kako se nosi s komentarima na društvenim mrežama, kako je došla na ideju pokretanja modnog biznisa, a nije izostavila ni četvrtu trudnoću.

- U početku su mi negativni komentari baš teško padali, iako ih je bilo znatno manje nego danas. Sada sam već sve vidjela i, da kažem, preradila, ali, generalno, na neistine nikada neću moći imati “normalnu” reakciju - kaže Ilda.

Svoj privatni život dijelite s pratiocima.

- U početku sve izgleda lako, jer prosječan čovjek ne razmišlja o posljedicama i negativnim stranama stavljanja života na pladanj. Nekad mislim da sam postupila vrlo naivno, ali, da sam kalkulirala, ne bih došla do svega ovoga.  

Kako uspijevate balansirati svoje obaveze, tu su porodica, posao, društvene mreže?  

– Nije lako, ali uz pomoć supruga i roditelja, puno je lakše. Živimo u maloj sredini, gdje se svi znamo i mnogo je jednostavnije manevrisati svim obavezama na taj način. Najviše mi pomažu suprug i naše majke. Da nije njih, pola ovog ne bi bilo moguće... Svakako ne bih da zaboravim kvalitetnu organizaciju, maksimalnu iskorištenost slobodnog vremena i požrtvovanost 24/7.


Uskoro postajete četvrti put majka, kažete da nije bilo planirano. Kako su djeca reagirala?

- Djeca su reagirala odlično, veoma se raduju. Nismo primijetili među njima ljubomoru, jer se trudimo svakome od njih da pružimo dovoljno ljubavi i pažnje.

Komad materijala

Kada se javila ideja o Vašem modnom brendu?

– Višegodišnje iskustvo u prodaji i velika ljubav prema modi značila je samo jedno - HI.

Gdje pronalazite inspiraciju za modne komade?

– Doslovno u svemu, desi se da vidimo komad materijala i automatski znamo šta ćemo raditi.

Ovo je tek početak

Jeste li mislili da ćete postići ovakav uspjeh?

- Ma, ni u najluđim snovima nisam sanjala da ću uspjeti. A, s druge strane, nisam nimalo iznenađena, jer, ko god mene zna, mogao je ovakvo nešto i očekivati, a ja sam sigurna da je ovo tek početak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.