KONCERTI

Massimo oduševio na zagrebačkoj Šalati

Koncert je otvorila istarska pjevačica Elis Lovrić

Massimo: Niko nije ostao ravnodušan. Ana Bonanno

E. S.

15.9.2018

Hrvatska muzička zvijezda Massimo Savić na zagrebačkoj Šalati sinoć je održao istinski spektakl! Više od pet hiljada ljudi uživalo je u Massimovoj čaroliji. 

Trosatni spektakl pod otvorenim nebom otvorila je istarska pjevačica Elis Lovrić, nakon čega je zagrebačka kantautorica Nina Romić, u pratnji benda, zauzela binu na Šalati i predstavila se publici. S druge strane, na Massimov šou niko nije ostao ravnodušan.

Otvorio je set uz "Razlog" te najavio bek vokalistice, Martinu i Vanessu, s kojima je zapjevao uvijek romantičnu "Odjednom ti". Zatim je uslijedio hit "Sjaj u tami", a Massimu se na bini pridružio i Igor Geržina te uveličao izvedbe hita "Kladim se na nas", Štulićeve uspješnice "Gracija" i poznatog dueta "Zar više nema nas".

Još jedan od gostiju bio je Ivan Dečak, frontman grupe „Vatra“ te autor zajedničkog hita "Nama se nikud ne žuri" kojeg su ovom prilikom zajedno izveli, a koji se i dalje drži u samom vrhu nacionalnih top ljestvica. Ipak, gost koji je ostavio poseban trag na koncertu bio je poznati producent Nikša Bratoš, koji se pridružio kao gitarist na desetak pjesama. Koncert je zatvorio drugim bisom i pjesmom "Krug u žitu" te time zaokružio priču ovogodišnje ljetne turneje.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.