PREMIJERA

Mirza Selimović o novoj numeri, novogodišnjim praznicima, planovima...: Uvijek imam kome pjevati

Singl “Nemam kome” danas će u 12 sati biti postavljen na njegov zvanični YouTube kanal

Selimović: Zbog publike sam tu gdje jesam. Promo

Razgovarala: Nerma AJNADŽIĆ

16.12.2018

Pjevač Mirza Selimović ovu godinu završava singlom “Nemam kome”, koji će danas u 12 sati biti postavljen na njegov zvanični YouTube kanal.

Publiku u Bosni i Hercegovini i regionu pobjednik “Zvezda Granda” 2014. godine osvojio je glasom, a od tada je zabilježio saradnje s nekim od najpopularnijih pjevača. No, nije se zaustavio tu.

Aranžmanski prilagođena

Spot “Nemam kome” sniman je na tri lokacije u glavnom gradu BiH, a režiju potpisuje Haris Dubica. Tekst pjesme su pisali Dragan Brajović Braja i Dejan Kostić, koji potpisuje i muziku.

- Neko će reći da je “Nemam kome” malo drugačija numera. I ja bih se s tim složio. Ali, s druge strane, aranžmanski je prilagođena meni. Jedva čekam da čujem prve reakcije publike. To je ljubavna priča, ali ne baš sretna. Mislim da bi se mnogi u njoj mogli pronaći – govori nam Selimović.

“Još mi tvoje ime glas zagrebe, ni da pjevam nemam kome ja...”, dio je teksta, a na naše pitanje ima li on kome, Selimović kroz smijeh odgovara:

- Ja uvijek imam kome, valjda.

Dodaje da je naziv zaista interesantan te da su dugo razmišljali o njemu.

- “Nemam kome” je prijedlog mog generalnog menadžera Farisa Kraljića koji smo usvojili – kaže Selimović.

Ističe da mu je bilo zadovoljstvo prvi put sarađivati s Harisom Dubicom. U spotu, Selimović je u glavnoj ulozi uz Sarajku Dalilu Tufo. Kaže da ima mnogo i muških i ženskih uloga, kao i statista.


Selimović i Kraljić: Faris je odredio naziv pjesme. Promo

Ponosan sam

Za Novu godinu poželio je zdravlja i sreće, a, kako kaže, ostalo će doći samo.

- Sve ovo što sam godinama radio, definitivno je publika prepoznala i isplatilo mi se. Drago mi je da pjesme dobro prolaze kod publike i što je veliki broj ljudi koji me prati. Zbog njih sam tu gdje jesam. Osjećam i ponos što sam uspio opravdati sve to – kazao je Selimović.

Otkrio nam je i da priprema duet sa, kako kaže, jednom od najvećih mlađih zvijezda s naših prostora, ali nije želio reći o kome se radi.

 Ko preživi, pričat će

- Cijeli decembar prilično je radan. Već smo dosta toga uradili, a očekuje nas još i tezgi i nastupa. Očekuje nas dosta posla oko promocije i svega što trebamo odraditi u Sarajevu i Beogradu. To smo sve zgurali u četiri dana tako da, ko preživi, pričat će – kroz smijeh govori Selimović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.