USPONI I PADOVI

Majka Ejmi Vajnhaus odlučila snimiti film: Otkriva sve detalje o životu kćerke

Rastavljeni roditelji poznate pjevačice su nakon njezine smrti osnovali fondaciju

Vajnhaus: Preminula usljed trovanja alkoholom. ARHIV

A. F.

5.4.2021

Pjevačica Ejmi Vajnhaus  (Amy Winehouse) imala je samo 27 godina kada je 2011. tragično preminula usred trovanja alkoholom, a njena majka Dženis (Janis) ove godine je po prvi puta odlučila ispričati cijelu priču o njoj u novom dokumentarcu 'Amy Winehouse: 10 Years On'.

Dženis ističe kako svijet nije poznavao pravu verziju Ejmi  zbog čega je i odlučila otkriti stvari iz njenog života koje javnost do sada nije znala.

Ejmina majka, koja boluje od multiple skleroze, ispričat će cijelu priču o njoj uz pomoć članova porodice.

Neke uspomene zbog bolesti ne pamti najbolje, a upravo joj je to bila i najveća motivacija za snimanje dokumentarca s BBC-jem. 

U filmu će biti prikazane nikad viđene porodične  snimke i arhivske snimke s britanske televizije.

Rastavljeni roditelji poznate pjevačice su nakon njene smrti osnovali fondaciju.


Ejmi s majkom Dženis. Agencije

S obzirom na to da Ejmi prije smrti nije sastavila oporuku, njeno bogatstvo od 5,3 miliona dolara naslijedili su roditelji. Njen bivši muž, glumac Blejk Filder-Sivil (Blake Fielder-Civil) od kojeg se razvela 2009. godine, nije dobio ništa.

No, nezadovoljni Blejk odlučio je osam godina nakon njene smrti tražiti svoj dio od 1,8 miliona dolara. On je, naime, istakao da ima puno pravo na to jer je Ejmi napisala neke od najvećih hitova dok su bili zajedno.

Bezosjećajan zahtjev, kako ga je nazvala javnost, šokirao je Ejminu porodicu, a mnogi i dalje smatraju da nema pravo na to jer je njihova veza bila vrlo turbulentna te su vijesti o njihovom odnosu često bile uznemirujuće. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.