TJENTIŠTE

Završen sedmi Nektar OK Fest, na trodnevnoj avanturi više od 30.000 posjetilaca

Nacionalni park Sutjeska bio epicentr najboljeg provoda u regionu

Nakon nastupa Kande Kodže i Nebojše, binu su preuzeli Darko Rundek i Ekipa. Agencije

L. K. P.

16.8.2021


Završen je sedmi Nektar OK Fest. Treći festivalski dan počeo je u podne na “Sky Cola OK Summer Stage”-u kada je Marina Karamarko svojim DJ setom rasplesala pomalo umorne kampere koji su se razbuđivali pored bazena, ali i tražili osvježenje nakon dinamična dva dana.

Mnogi su predah potražili i u “OK Book” zoni gdje je Marko Šelić govorio o svojoj knjizi “Proza i stihovi Marka Šelića Marčela” te sve prisutne kupio svojom neposrednošću. Posjetioci su uživali i u projekciji filma "Tusta" na "OK Cinema Stage"-u.
Već od 16 sati, zabava je počela na “Sensation OK Stage”-u. Agencije

Već od 16 sati, zabava je počela na “Sensation OK Stage”-u, kada su hercegovački rege velikani "Zoster" atmosferu u "OK kampu" doveli do usijanja. S nevjerovatnom lakoćom, publika je gotovo sinhronizovano plesala uz rege ritmove. Uslijedila je pank rok poslastica "Ritam Nereda", koja sa sobom uvijek nosi magiju kojoj je teško odoljeti. Zagrijali su kampere za finale večeri koje je rezervisano za glavnu festivalsku binu.


Veče na "Jagermeister Main Stage"-u počelo je uz banjalučki Sopot, autentična muzička uvertira koja je najavljivala savršeno veče. Uslijedio je nastup benda koji festivalska publika vijerno prati. Frontmen benda pozdravio je publiku, te podijelio prve utiske sa velike bine.Energičnu završnicu priuštila je grupa "Hladno pivo". Agencije

Nakon nastupa Kande Kodže i Nebojše, binu su preuzeli Darko Rundek i Ekipa. Ova muzička priča, koja u sebi krije lirička i instrumentalna prostranstva, savršeno se uklopila u ambijent NP Sutjeska. Redali su se hitovi iz Rundekovog pera, a posjetioci svih generacija glasno su pjevali i udahnuli život starim pjesmama.


Energičnu završnicu priuštila je grupa "Hladno pivo". Bilo je nemoguće ostati ravnodušan na pravu pank rok buku kakvu ovaj bend pravi, a teško je razlučiti ko je više uživao u nastupu, publika ili muzičari. Željni druženja i festivalskog duha koji briše razlike, kamperi su se preselili na after party binu na kojoj je zabava trajala do svitanja. Marko Nastić i Petar Dundov razgalili su posjetioce i zatvorili vrata sedmog Nektar OK Festa.Jedinstven doživlja. Agencije

Tokom tri dana, festival je okupio više od 30.000 posjetilaca iz zemalja regiona, ali i cijelog svijeta, kao i 4. 000 kampera, koji su i ovaj put pokazali da čine srce ovog festivala.

Jedinstven doživljaj koji ovaj festival sa sobom nosi, upotpunio je izuzetni prirodni ambijent i sadržaji koje priža Nacionalni park Sutjeska. Svi oni posjetioci koji dolaze svake godine uvjerili su se još jednom šta to ovaj festival čini posebnim, a oni kojima je ovo prvi susret sa ovim festivalom, ostali su očarani kako mjestom tako i atmosferom koju osjetite čim kročite u festivalsku zonu.

Protekli vikend okupio je istinske zaljubljenike u prirodu i dobru muziku, te tokom tri festivalska dana učinio NP Sutjeska epicentrom najboljeg provoda u regionu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.