PADOVI I USPONI

Pjevačica otvorila srce kao nikad do sada: Pomoglo mi je izbjegavanje društvenih mreža

Nerealno je očekivati ​​da se tijelo normalne žene ne mijenja, rekla je Selena Gomez

Selena Gomez. Instagram

L. S. R.

5.10.2023

Selena Gomez govorila je o uvredama na račun izgleda nakon operacije koja je uslijedila poslije dijagnosticiranja lupusa. Tada je imala samo 24 godine, a prisjetila se osjećaja kada je shvatila da više "nema tijelo tinejdžerice" dok je isprobavala odjeću za jedno snimanje za časopis.

- Niti jedna veličina odjeće koju sam dobila nije odgovarala i zbog toga bih se osjećala neugodno. Nerealno je očekivati ​​da se tijelo normalne žene ne mijenja -  rekla je u novom intervjuu za Fast Company. 

Paparaci su je ulovili na jednoj od australskih plaža

Pjevačica je prošla kroz transplantaciju bubrega i hemoterapiju.

Par mjeseci kasnije, paparaci su je ulovili na jednoj od australskih plaža u kupaćem kostimu. Na tim snimkama, Gomez, s jasno vidljivim ožiljcima od operacije, ubrzo je postala meta podrugljivih komentara na društvenim mrežama.


Gomez je ranije priznala da joj je izbjegavanje društvenih mreža pomoglo u ublažavanju tjeskobe i da je 2017. dala svoje lozinke svom asistentu. Stvari su se pogoršale 2018. kada je pjevačica pala u psihozu i prijavila se u centar za liječenje. Ubrzo joj je dijagnosticiran i bipolarni poremećaj.

Dobila sam drugo mišljenje

Nadalje, objasnila je kako joj je nakon uspostavljene dijagnoze bilo lakše.

- Dobila sam drugo mišljenje. Dovoljno sam sretna što mogu imati ljude koji mi mogu pomoći da preživim svaki dan - dodala je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.