NAKON PROZIVKI

Šemsa otkrila razloge zbog kojih nije bila na otvaranju Muzeja Sinana Sakića

Kako bilo ko može uzeti sebi za pravo da kaže “suze ronili za Sinanom a sada ih kao, nema”

Šemsa Suljaković. Express

17.10.2023

Legendarnu pjevačicu Šemsu Suljaković pogodili su, kako kaže, tendeciozni naslovi “da je sramotno da na otvorenje Muzeja Sinana Sakića nije došao niko iz ekipe Južnog vetra”.

- Kako bilo ko može uzeti sebi za pravo da kaže “suze ronili za Sinanom a sada ih kao, nema”. Pa, nemam riječi – počela je tužnim tonom i drhtavim glasom Šemsa.

Svi smo porodični, u obavezama, nekome je narušen zdravstveni bilten… No, sada ću reći u svoje ime. Mjesec dana sam lila suze za svojom rođenom, mlađom sestrom koje više nemam. Iza nje ostala neutješna djeca, obaveze. U Švedskoj je sve drugačije – u dahu je kazala Šemsa, pa potom dodala:

- Nikada nisam voljela eksponiranje i samoreklamu. Ne volim, ne volim! Cijelu karijeru je tako bilo. Radim sve iz duše, pošteno i ljudski. Svima hvala što su podržali Sabinu, tu hrabru i prodornu ženu. Ja ću biti uz nju čim stignem kući. Rahmetli Sinan i ja smo baš i u JV-u, i u vrijeme rata, poslije rata, uvijek bili jednom drugom podrška. Bog zna koliko sam ga voljela. I sada, neko da daje svoje zaključke. Baš sramotno – kroz suze je završila ova velika zvijezda folka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.