DANSKI REPREZENTATIVAC

Eriksen je novi igrač Mančester junajteda: Ovo je savršeno mjesto za nastavak mog putovanja

Imao sam privilegiju igrati na Old Trafordu mnogo puta, ali to učiniti u crvenom dresu Uniteda biće nevjerovatan osjećaj, izjavio je Eriksen

E. Ć.

15.7.2022

Eriksen: Stigao kao slobodan igrač. Twitter

Danski reprezentativac Kristijan Eriksen (Christian) je od danas i zvanično novi fudbaler Mančester junajteda s kojim je potpisao trogodišnji ugovor.

- Mančester junajted je poseban klub i jedva čekam da zaigram. Imao sam privilegiju igrati na Old Trafordu mnogo puta, ali to učiniti u crvenom dresu Uniteda biće nevjerovatan osjećaj - izjavio je 30-godišnji danski veznjak.

Eriksen je pohvalio i rad novog trenera Junajteda Erika ten Haga.

- Vidio sam Erikov rad u Ajaksu i poznajem detalje i pripreme koje on i njegovo osoblje svakodnevno provode. Jasno je da je on fantastičan trener. Nakon što sam razgovarao s njim i saznao više o viziji i načinu na koji želi da tim igra, još sam uzbuđeniji u pogledu budućnosti. Još uvijek imam velike ambicije da igram, postoji mnogo toga što mogu postići, a ovo je savršeno mjesto za nastavak mog putovanja - rekao je Eriksen.

Eriksen stiže kao slobodan igrač iz Brentforda čiji fudbaler je bio proteklu polusezonu. Ranije još igrao za Ajaks, Totenhem i Inter.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.