FORMULA 1

Šef Mercedesa optimističan uprkos debaklu na početku sezone: Uživam u izazovu da se vratimo među najbolje

U ovoj sezoni Luis Hamilton i Džordž Rasel su se tek po jednom našli na podijumu

Hamilton, Volf i Rasel. Twitter

E. Ć.

24.4.2022

Toto Volf (Wolff), šef Mercedesovog tima u Formuli 1, rekao je kako je bolno za njega gledati da Mercedes toliko zaostaje za Ferrarijem i Red Bullom.

Međutim, istakao je da mu to s druge strane predstavlja uživanje i izazov u borbi da se njegov tim vrati u sami vrh. U ovoj sezoni Luis Hamilton (Lewis) i Džordž Rasel (George Russell) su se tek po jednom našli na podijumu.

Zanimljivo da Mercedes ima osam vezanih titula u konkurenciji konstruktora i sedam titula među vozačima, međutim ove sezone nemaju mnogo uspjeha. Prvi put poslije deset godina nijedan Mercedesov vozač nije prošao u posljednji dio kvalifikacija u Imoliju. 

Vozači njemačkog tima nisu popravili loš skor u kvalifikacijama ni u sprint utrci, pa će tako Hamilton krenuti tek s 14. mjesta, dok je Rasel tri pozicije ispred.

- Sviđa mi se što griješimo jer to znači da će svi više naučiti. Naravno, kada vidite da vam je bolid pet sekundi van ritma, poželite se zadaviti. Ipak, ja zapravo uživam u ovom izazovu i tome što smo loši jer to znači da ćemo dugoročno, s ovim pravilima, biti dobri - rekao je Volf.





Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.